Home / Geen onderdeel van een categorie / Wat is flexibel diëten?

Wat is flexibel diëten?

Flexibel diëten is een concept dat ernaar streeft om geen enkel voedingsmiddel te beperken en toch het doel te bereiken, of dit nu gewicht verliezen, of meer spiermassa krijgen is.

We kunnen zeggen dat dit dieet is gebaseerd op 80% van het dieet laten bestaan uit gezonde voedingsmiddelen en 20% over te laten voor enkele calorierijkere extra’s.

Echter, dit veronderstelt kennis van macrovoedingsstoffen (eiwitten, koolhydraten en vetten), wetend in welke groep elk voedingsmiddel behoort en weten hoe je het goed kunt vervangen, de mogelijkheid geven om het op te nemen, bijvoorbeeld snoepjes vervangen voor een voedingsmiddel uit die groep.

Het moet opgemerkt worden dat ondanks dat dit dieet een grotere keuzevrijheid biedt, het belangrijk is om de kwaliteit van voeding te behouden, dat wil zeggen, gefrituurd voedsel en snoep niet misbruiken. Dit is omdat het, zoals met elk dieet, alleen zal werken als je de juiste hoeveelheid calorieën consumeert voor je doel.

Voordelen van flexibel diëten:

Zoals we al hebben gezien, is het verschil van dit dieet dat het een groter scala aan keuzes toestaat, zodat het gemakkelijker is om je aan het voedingsplan te houden en daardoor om het doel te behalen, maar het is altijd noodzakelijk om te voldoen aan de gestelde hoeveelheid macrovoedingsstoffen.

De introductie van flexibel diëten betekent niet dat je elke dag alles wat je wilt kunt introduceren, het is noodzakelijk om gezonde keuzes te maken en de voedingsmiddelen goed te kennen.

Daarom zijn de voordelen:

Vermijdt de monotonie van diëten: door de voedselgroepen goed te leren kennen, heb je de mogelijkheid om de keuzes te variëren binnen elke groep, de hoeveelheid behoudend

Heeft geen verboden voedingsmiddelen: vooral als het je doel is om gewicht te verliezen, zorgt het ervoor dat je je niet schuldig voelt wanneer je een snoepje of een calorierijker voedingsmiddel eet

Helpt met gewichtsverlies: door geen dieetbeperkingen te hebben, is het gemakkelijker om je op de lange termijn aan het dieet te houden, wat er niet alleen voor zorgt dat je het resultaat behaalt, maar ook dat je dit in de loop van de tijd  behoudt.

Minder optreden van eetstoornissen: door een bredere voedselkeuze te hebben,  is er minder obsessie met dieet en lichaamsbeeld.

Het grootste nadeel, als we het dat kunnen noemen, is dat het nodig is om de hoeveelheden die je nodig hebt voor je doel goed te kennen, dat wil zeggen, weten hoeveel gram eiwitten, koolhydraten en vetten je per dag moet eten, dus het is altijd belangrijk om toezicht te laten houden door een voedingsdeskundige.

Welke voedingsmiddelen zijn toegestaan?

Voedingsmiddelen die zijn toegestaan, zijn alle koolhydraten, eiwitten en vetten. Het ideaal is om de consumptie van groenten, fruit, volkoren granen, mager vlees en goede vetten te waarderen.

In conclusie, het is een goed alternatief voor degenen die moeite hebben om zich aan een dieetpatroon te houden, want we weten allemaal dat verboden voedingsmiddelen de meest begeerlijke zijn. Echter, je succes zal alleen behaald worden als je voldoet aan de hoeveelheden en het combineert met een actieve levensstijl.

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Ana Silva

Ana Silva
Licenciada em Ciências da Nutrição, com especialização em Nutrição Clínica e Desportiva, e Técnica de Exercício Físico, exerce a sua atividade laboral essencialmente em ginásios. Há mais de 5 anos na área, tem vasta experiência no acompanhamento e transformações corporais e de estilo de vida de pessoas e atletas de todas as faixas etárias.Nome profissional e o n° da cédula: Ana Paula Silva 3546NInstagram: anapaulasilva_nutri

Check Also

Recepten om spiermassa te verkrijgen

Het verkrijgen van spiermassa is een grote uitdaging. Je kan goed in de sportschool trainen ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *