Home / Geen onderdeel van een categorie / Waarheid en de mythes over eieren

Waarheid en de mythes over eieren

Waarheid en de mythes over eieren-zumub

Over eieren eten wordt altijd wel gediscussieerd, vanwege de tegenstrijdigheden over de consumptie ervan. Hier tonen we ter verheldering de waarheid en wat mythes over het eten van eieren.

Eet niet meer dan twee eieren per week: Onjuist!

Door vaak eieren te eten breng je je gezondheid niet in gevaar. Onlangs onderzoek, gehouden aan een universiteit in Canada, wees uit dat het regelmatig eten van eieren positief bijdraagt aan een cardiovasculaire gezondheid, dankzij de hoge ontgiftende inhoud.

Eieren bevatten alle essentiële aminozuren: Juist!

Er is een groep aminozuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Je moet ze dus uit voedsel halen. Eieren behoren tot de weinige voedingsmiddelen die al deze aminozuren in uitgebalanceerde vorm bevatten.

Ei is zeer hoog in calorieën: Onjuist!

Een gekookt ei bevat ongeveer 78 Kcal (afhankelijk van de grootte van het ei). Het kan een goede bondgenoot zijn voor mensen die proberen af te vallen en zich toch verzadigd willen voelen. De calorie-inhoud van eieren neemt toe als je vet toevoegt bij het bakken.

Eiwit is gezonder dan eigeel: Onjuist!

Eiwit bestaat uit water en eiwitten. Het bevat minder calorieën dan eigeel. Maar in het eigeel zitten belangrijke vitaminen en mineralen. Daarom kunnen wij stellen dat eiwit en eigeel elkaar goed aanvullen.

Ei is zeer goed voor je geheugen: Juist!

Choline is een substantie die zich in het eigeel bevindt. Maar het is ook een onderdeel van een neurotransmitter (Acetyl Choline), die verantwoordelijk is voor de stimulatie van spiersamentrekking en motorcoördinatie. Bovendien heeft het invloed op gebieden in de hersenen zoals de gedachten, het geheugen en de emoties.

Eieren eten bij het ontbijt is ongezond: Onjuist!

Dank zij de eiwitinhoud, kunnen eieren helpen om ’s ochtends het hongergevoel te onderdrukken. Je moet wel proberen de hoeveelheid vetten bij het bakken te verminderen, om de hoeveelheid vet die je inneemt te beperken.

Mensen met een hoog cholesterol zouden geen eieren moeten eten: Onjuist!

Eieren eten verhoogt je cholesterol niet. Het hoge cholesterolgehalte wordt door andere factoren veroorzaakt. Bijvoorbeeld een dieet dat rijk aan suikers en vetten is, een zittende levensstijl, excessief alcoholgebruik, een dieet met weinig vezels. In dat geval is het advies van een voedingsdeskundige aan te bevelen om een meer uitgebalanceerd voedingsprogramma te verkrijgen.

Ei is een zeer volledige voeding, rijk aan voedingstoffen en kan op verschillende manieren gegeten worden: gekookt, gebakken, gepocheerd, als omelet, als roerei, met kabeljauw, met worst, in taarten etc. Hoe je het maar wilt!

Als je bijvoorbeeld eieren eet om de eiwit-inhoud, maar als je niet van de smaak houdt, kun je een handigere optie kiezen om te profiteren van de werking door eiwitten van ei in te nemen. Als je een dieet volgt dat laag in calorieën is, is het eten van eiwit misschien de beste oplossing. Je hoeft het eigeel niet weg te gooien, omdat er veel producten beschikbaar zijn die alleen vloeibaar eiwit bevatten.

Ei is een gezond voedingsmiddel en een zeer goede bondgenoot bij verschillende soorten dieet. Een dieet dient altijd gecontroleerd te worden door deskundigen in overeenstemming met doelen en lichaamstype van de betreffende persoon.

Oorsprong: Tabela da Composição de Alimentos

Eieren infographic-zumub

Deel met uw vrienden!

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Ana Sofia Guerra

Ana Sofia Guerra
Ana Guerra is afgestudeerd in voeding, voedingskunde en voedingswetenschappen aan het Hoger Instituut voor Gezondheidswetenschappen Egas Moniz. Momenteel werkt Ana als klinische voedingsdeskundige. Ze schrijft ook voor de pers en is een voedingsadviseuse.

Check Also

Hamburger om zomer te herinneren

Mis je zomer? Wat dacht je van barbecue om die zonnige dagen te herinneren met ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *