Home / Geen onderdeel van een categorie / Tips voor sneller herstel na de training

Tips voor sneller herstel na de training

Indien we onze prestaties en onze resultaten willen optimaliseren, dan is de herstelfase na de training essentieel zodat dit kan gebeuren.

Trainingsplanning

De belangrijkste factor voor sneller herstel na de training zou zelfs vóór de training overwogen moeten worden. Ja, precies wat je net las. Het is direct vóór je training dat je aan herstel zou moeten denken, en dit is mogelijk door trainingsplanning. Dit zou gestructureerd moeten worden in overeenstemming met je behoeften en daarom moet het trainingsvolume geschikt zijn voor jou. Indien je trainingsvolume je draaglijke limiet overschrijdt, zullen je spieren meer tijd nodig hebben om te herstellen voor de volgende sessie waarin je deze spieren zult trainen.

Daarom moet je je training structureren zodat de spieren snel herstellen en ze klaar zijn voor de volgende sessie.

Goed dieet

Training gecombineerd met dieet is het grootste en beste bondgenootschap dat bestaat in de fitnesswereld. Als zodanig is het, voor een goed herstel na de training, essentieel dat je een dieet hebt dat bij je doelen past. Vergeet niet dat het lichaam voortdurend juiste gehaltes van voedingsstoffen nodig heeft, zodat het organisme efficiënt kan functioneren en voor de energieproductie.

Slaap

Een andere essentiële factor voor het verbeteren van je herstel na de training, is slaap. Je zou altijd moeten proberen om tussen 7 tot 9 uren te slapen om 100% te zijn de volgende dag. Onthoud dat een gebrek aan slaap je eetlust beïnvloedt.

Een andere gouden regel in de fitnesswereld die je ook kan helpen te herstellen na de training, is consistentie. Hoe meer trainingservaring je hebt, hoe meer je lichaam zich zal ontwikkelen en sneller zal herstellen tussen trainingen in.

Beheersing van emoties

Het is normaal om een achtbaan van emoties te ervaren die ons positief of negatief beïnvloeden in ons dagelijkse leven. Herstellen na de training is niet anders. Je moet je emoties beheersen, omdat negatieve emoties de neiging hebben om het herstel te hinderen.

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Jorge Xavier

Jorge Xavier
Licenciado em Ciências do Desporto e Mestre em Atividade Física e Saúde. A sua grande paixão é o treino e a sua constante procura do entendimento de todos os aspetos envolventes ao treino. O grande objetivo é poder fazer a diferença na qualidade do treino das pessoas.

Check Also

Het Beste En Slechtste Voedsel Om Te Eten Voor Het Slapengaan

Kiezen wat je gaat eten voordat je gaat slapen speelt een belangrijke rol in de ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *