Home / Geen onderdeel van een categorie / Tips om het meeste uit je trainingen te halen

Tips om het meeste uit je trainingen te halen

Wij allen die trainen willen echt dat onze training productief is en daarom streven we ernaar om het meeste uit elke training te halen om onze resultaten te maximaliseren. Maar hoe haal ik het meeste uit mijn training?

Trainingsplan

Als je traint, moet je een doel hebben. Om dit te bereiken, moet je in eerste instantie een gestructureerde training plannen om je doel te bereiken. Het heeft geen zin om 10 km per dag te rennen als je doel is om bijvoorbeeld de kracht van een powerlifter te hebben. Dus, om het meeste uit je training te halen moet je werken volgens je doel. Als je een trainingsplan hebt, hoef je ook geen tijd meer te verspillen aan het nadenken over wat je gaat doen tijdens de training.

Training record

Het bijhouden van wat je doet, is essentieel om vooruitgang te zien tijdens het trainen. Het wordt gemakkelijker om herhalingen/sets te verhogen als je herhalingen/sets registreert. Het belangrijkste doel is om vooruitgang in trainingsvolume te hebben. Als dit niet geregistreerd wordt weet je niet wat je tijdens je laatste training hebt gedaan. Zo ontstaat er een constante schommeling tussen trainingsbelasting en herhalingen. Om je training te maximaliseren moet je geen tijd verspillen aan het nadenken over de belasting die je gaat doen. Kijk gewoon naar je laatste record en dan ben je klaar om te sporten.

Geniet van training

Je moet houden van wat je doet. Dit geld ook bij trainen. Als je tijdens het sporten iets doet wat je niet zo leuk vindt, zul je waarschijnlijk denken “Wat lastig, ik ben niet in de juiste stemming”. Zo denken is niet goed, want je zult het beste niet uit die oefening halen omdat je in ontkenning bent en snel je sets wil afmaken. Om dit te voorkomen, moet je oefeningen kiezen die je leuk vindt om het meeste uit die oefening te halen.

Manier van denken

Naast de liefde om te trainen, heb je ook je denkpatroon. Dit is een gemoedstoestand (verdriet, woede, geluk, angst). We willen ons denkpatroon veranderen tijdens de training. Je zou iets moeten vinden dat je geest stimuleert om elke set die je doet volledig te “barsten”. Heb je bijvoorbeeld die afspeellijst die je vult met die unieke kracht? Bewaar de beste nummers als laatst zodat als je al moe bent dit je een extra power kan geven.

Het denkpatroon dat we willen is het volgende. Houdt van het proces, het volharden in obstakels. Inspanning en ongemak accepteren als een noodzaak voor evolutie en leren. Onthoud dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, maar dat de geest de leiding heeft.

Focus

Tijdens de training moet je je concentreren op wat je aan het doen bent en op je doel. Als je het beste van wil maken vermijdt dan afleiding. Probeer niet afgeleid te worden door gesprekken met mensen, maar wees ook niet asociaal. Vermijd het gebruik van je mobiel zodat je niet afgeleid wordt door Instagram en voldoe aan de rusttijden die zijn aangegeven voor je training.

Extra

Om de een of andere reden kunnen er dagen zijn dat je niet veel tijd hebt om te trainen. Er zijn ook verschillende mensen die altijd een zeer beperkte tijd hebben om te trainen. Ik zal je hier enkele tips geven, zodat je, zelfs met een beetje tijd, het meeste uit je training kunt halen.

Doe de basis

De basis werk. Het is waarschijnlijk de beste optie als je weinig tijd hebt om te trainen. Het heeft geen zin om al die superleuke oefeningen te willen doen die enorme logistiek vereisen als je geen tijd hebt om ze voor te bereiden. Houd er rekening mee dat eenzijdige oefeningen ook langer duren.

Minder oefeningen en meer sets

Je hebt ook de mogelijkheid om minder oefeningen en meer sets per oefening te doen. Zo verspil je geen tijd met het voorbereiden van de volgende oefening of het wisselen van machines, waardoor je sneller traint en je trainingsvolume niet wordt aangetast.

Dichtheid training

Je kunt ook dichtheid technieken gebruiken onder andere: drop-sets, supersets, clustersets, zodat je in de weinige tijd die je hebt je lichaam maximaal kunt stimuleren.

Nu je dit artikel hebt gelezen, kun je meteen het meeste uit je trainingen halen en je resultaten verbeteren.

Goede training!

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Jorge Xavier

Jorge Xavier
Licenciado em Ciências do Desporto e Mestre em Atividade Física e Saúde. A sua grande paixão é o treino e a sua constante procura do entendimento de todos os aspetos envolventes ao treino.O grande objetivo é poder fazer a diferença na qualidade do treino das pessoas.

Check Also

Rusttijd tussen sets. Wat is de beste strategie?

De rusttijd tussen sets is fundamenteel voor je trainingsprestaties en dus voor je resultaten. Door ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *