Home / Geen onderdeel van een categorie / Supplementen voor training – wat is het beste voor je?

Supplementen voor training – wat is het beste voor je?

Als we over het nemen van supplementen denken en ervan uitgaan dat onze voeding evenwichtig is, moeten we dan over ons hoofddoel in termen van training denken.

Per trainingsdoel kiezen we de beste supplementen voor je!

Toename van spiermassa

Als het om het vergroten van spiermassa gaat, moeten we drie punten garanderen:


• Voldoende eiwitinname
• Goed herstel na de training
• Krachttraining

In deze gevallen komt het vaak voor dat we in dit soort dieet niet in de eiwitbehoefte kunnen voorzien door voedsel vanwege het hoge volume aan dagelijkse calorieën.

Dus, wat zijn de ideale supplementen om je te helpen met deze 3 punten?

Whey Proteïne

Wanneer de behoefte aan eiwit niet via voedsel kan worden voldaan, is toevlucht tot Whey-eiwit de beste manier om dit probleem aan te pakken.
Het is een compleet eiwit met een hoge biologische waarde, dit betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat. Doordat het in poedervorm is en in meerdere smaken bestaat, is het super veelzijdig en praktisch in gebruik. Het kan door water verdunnen of aan verschillende recepten worden toegevoegd.

Whey-eiwit bestaat op de markt in 3 vormen:

Geconcentreerd – ongeveer 80% eiwit en een beetje koolhydraat en vetgehalte.

Geïsoleerd – met ongeveer 95% eiwitgehalte. Ideaal voor mensen die lactose-intolerant zijn.

Gehydrolyseerd – het eiwitgehalte is al gedeeltelijk afgebroken, waardoor het sneller beschikbaar is.

Maltodextrine

Een veelgemaakte fout bij degenen die spiermassa willen vergroten, is het verminderen van koolhydraten uit angst voor het vergroten van de vetmassa. Het beperken van de consumptie van deze macronutriënt zal echter alleen maar de trainingsprestaties schaden, omdat er niet genoeg substraat is om de spierglycogeenreserves aan te vullen.

Maltodextrines zijn een gemakkelijke manier om koolhydraten te leveren, vooral aan het einde van een trainingssessie. Het is een polysacharide die licht verteerbaar is en snel wordt opgenomen, waardoor het ideaal is voor een goed herstel tussen de trainingen.

Creatine

Het is waarschijnlijk het meest bestudeerde supplement en met het meest bewezen wetenschappelijke bewijs.
Creatine bevordert de toename van spierkracht, verbetert de trainingsprestaties en de resultaten in termen van spiermassatoename worden verbeterd.

De aanbevolen dagelijkse dosis creatine is 3-5 g per dag. Er is geen voordeel of superieure resultaat als we deze dosis overtreffen.

Creatine heeft een chronisch effect dat ongeveer 3-4 weken nadat je het inneemt, begint te voelen. Het kan op elk moment van de dag en elke dag worden ingenomen, bij voorkeur samen met koolhydraten.

Gewichtsverlies

Weight loss can be challenging, especially if we cannot control all the factors that interfere with the process. We must ensure that our diet is adjusted, that we have the energy to do a good workout, and we can control our appetite.

We can divide the supplements that help you lose weight from the following hunger:

Thermogene supplementen

Ook bekend als vetverbranders, ze verhogen onze lichaamstemperatuur, waardoor het lichaam meer calorieën verbrandt.
Thermogeen, ook wel vetverbranders genoemd, verhoogt de lichaamstemperatuur en het metabolisme en helpt je zo om meer calorieën en vet te verbranden.

Een goede thermogene stof bevat ingrediënten zoals cafeïne, groene thee en guarana-extract.

L-carnitine

Het is verantwoordelijk voor het transport van vet naar de mitochondriën van de cellen (organellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van energie).
Met een supplement met L-carnitine kun je vet verbranden, waardoor de spierdefinitie wordt bevorderd, omdat het je lichaam de energie zal geven die het nodig heeft om te oefenen, ondanks dat je een caloriearm dieet volgt.

Supplementen om de eetlust onder controle te houden:

Misschien is dit de grootste uitdaging voor iedereen die een gewichtsverlies proces doormaakt! Naast een caloriearm dieet, verhoogt training ook ons ​​calorieverbruik, waardoor het moeilijk wordt om de honger onder controle te houden!

In deze gevallen kan het zinvol zijn om een ​​supplement te gebruiken zoals:

Chroompicolinaat: verbetert de insuline-activiteit zodat er geen hoge bloedsuikerpieken zijn, waardoor het hongergevoel onder controle wordt gehouden, vooral voor zoete voedingsmiddelen.

Dietary Fibber: zorgen voor meer verzadiging en verminderen de snelheid van vertering en opname van voedsel.

Chitosan: Blokkeert de opname van vetten door het spijsverteringskanaal.

Herstel

Na de training zoals we hierboven hebben gezien, is herstel na de training belangrijk, ongeacht ons doel (massa winnen of afvallen), omdat het veel energie garandeert voor de volgende training en blessures helpt voorkomen.
Natuurlijk speelt voeding hier een grote rol, naast een goede hydratatie, maar in sommige gevallen kan het interessant zijn, afhankelijk van de routine en doelstelling, om hulp te hebben door supplementen.

Supplementen die je kunnen helpen met dit probleem zijn:

Whey

Vanwege het aminozuurgehalte en omdat het snel verteerd en opgenomen wordt

BCAA’s

BCAA’s (aminozuren met vertakte keten) bestaan ​​uit drie essentiële aminozuren (leucine, valine en isoleucine), dit betekent dat ze niet door ons lichaam worden aangemaakt en via voedsel of supplementen moeten worden geconsumeerd.
Ze kunnen voor, tijdens of na de training worden ingenomen om het gevoel van spiervermoeidheid te verminderen.

Begin met het omschrijven van uw doel en als u vragen heeft, staat ons team voor u klaar!

Welke producten neem je meestal? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Ana Paula Silva

Voedingsdeskundige (3546N)

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Ana Silva

Ana Silva
Licenciada em Ciências da Nutrição, com especialização em Nutrição Clínica e Desportiva, e Técnica de Exercício Físico, exerce a sua atividade laboral essencialmente em ginásios. Há mais de 5 anos na área, tem vasta experiência no acompanhamento e transformações corporais e de estilo de vida de pessoas e atletas de todas as faixas etárias. Nome profissional e o n° da cédula: Ana Paula Silva 3546N Instagram: anapaulasilva_nutri

Check Also

Het Beste En Slechtste Voedsel Om Te Eten Voor Het Slapengaan

Kiezen wat je gaat eten voordat je gaat slapen speelt een belangrijke rol in de ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *