Home / Supplementen / Supplementen en ergogene hulpmiddelen: wanneer zijn ze een optie?

Supplementen en ergogene hulpmiddelen: wanneer zijn ze een optie?

supplementen

Ergogene hulpmiddelen en supplementen zijn vooral gericht op het verbeteren van sportprestaties of op het vergemakkelijken van het bereiken van sportdoelen. Ze verbeteren gewoonlijk de prestaties door de energiestofwisseling te beïnvloeden of via een invloed op het centrale zenuwstelsel, het vergroten van de spiermassa door de eiwitsynthese te bevorderen en het verminderen van het percentage lichaamsvet.

Er bestaat onduidelijkheid over of supplementen echt nodig zijn in alle gevallen. Het is waar dat je met goede voeding de best mogelijke sportprestaties kunt bereiken, maar, zoals we weten, kan dit lastig zijn in zeer competitieve gevallen, waar er een hoog volume en intensiviteit van training is. In deze gevallen zijn de voedingsbehoeften verhoogd en via supplementen kunnen we hoge kwaliteit en gemakkelijk toegankelijke voedingsstoffen voor het lichaam krijgen.

Zumub Caseïne
Een complete eiwitbron die je spieren gedurende langere perioden voedt.

Kopen

In het kort, supplementen zullen ons de volgende aspecten leveren in hoge prestaties:

  • Voorzien in hoge voedingsbehoeften. Vergemakkelijken het herstel van glycogeenvoorraden en de eiwitsynthese, voor een efficiënte stofwisseling.
  • Verbeteren de sportprestaties. Een adequate kennis hebben van het wetenschappelijke bewijs over de meest contrasterende supplementen.
  • Verbeteren het herstel na de training of competitie.

Wetenschappelijk bewijs toont het belang aan van het behouden en consumeren van een dieet dat vooral gebaseerd is op voedsel in de volkoren vorm, waardoor een optimale opname van voedingsstoffen wordt verzekerd. Deze ergogene en voedingshulpmiddelen zijn een handige en kostenbesparende manier om de prestaties en de optimale opname van macro- en microvoedingsstoffen te maximaliseren. Hieronder zullen we enkele van de supplementen met het meeste wetenschappelijke bewijs voor het verbeteren van de sportprestaties of de opname van voedingsstoffen uitlichten.

Ten eerste kunnen we creatine noemen, die op grote schaal is bestudeerd en de meest voorkomende vorm is die wordt gebruikt om de voedingsinname aan te vullen. Dit supplement verhoogt de spiercreatinevoorraad met ongeveer 30%.

supplementen

Creatine verbetert de prestaties in korte termijn hoge intensiviteit training door het vermogen om herhaalde inspanningen uit te voeren te verbeteren, wat resulteert in grotere toenamen in spiermassa, kracht en spierkracht. Bij Zumub bieden we je drie galenische vormen van dit supplement en onder onze producten vind je creatine poeder en creatine tabletten.

supplementen

Ten tweede kan cafeïne veel voordelen voor de sportprestaties brengen als het op de juiste manier wordt gebruikt. Het zorgt voor het vrijkomen van endorfine, verbetert de neuromusculaire functie en de alertheid en vermindert de perceptie van inspanning gedurende training. Wat cafeïne betreft biedt Zumub een uitgebreid assortiment van producten, zoals cafeïne in capsules, cafeïne energie gels, cafeïne poeder mengsels met beta-alanine en L-Arginine, cafeïne+taurine, etc. 

Supplements

Ten derde kunnen we beta-alanine noemen. Beta-alanine is de beperkende voorloper van carnosine, en is een van de onmiddellijke afweermechanismen tegen de accumulatie van protonen in de spieren na training. Beta-alanine supplementen vergroten de carnosine inhoud in skeletspieren en verbeteren de tolerantie in maximale oefeningensets. Wat betreft beta-alanine zou ik onder onze Zumub producten willen benadrukken: Beta-alanine xplode, een supplement dat ons, naast beta-alanine, tevens creatine en vitamine B6 levert.

Ten slotte kunnen we een van de meest gebruikte supplementen onder de bevolking en topsporters noemen: eiwit supplementen. Deze zorgen voor een hogere eiwitinname met een lage calorie consumptie en kunnen ook gemakkelijker verteerd en opgenomen worden vergeleken met andere voedingsbronnen die deze macrovoedingsstof leveren. Dit is een hulp die overwogen kan worden als sporters geen optimale dagelijkse eiwitinname consumeren, rekening houdend met het gewicht en het activiteitenniveau van elke sporter, per geval bekeken. We belichten verschillende soorten eiwitten onder onze producten, zoals caseïne, veganistische eiwitten en zumub wei-eiwit isolaat.

Supplements

Bibliografía:

Burke, L. Binnie, M. Goods, P. Sim, M & Peeling, P.(2018). Evidence-based suplements for the enhancement of athletic performance. Internacional Journal of sport nutrition and exercise metabolism, 28, 178-187.

Maughan, R. J. (1999). Nutritional ergogenic aids and exercise performance. In Nutrition Research Reviews (Vol. 12, Issue 2, pp. 255–280). Je kunt het volledige artikel hier lezen.

Huecker, M. Sarav, M. Pearlman, M. & Laster, J. (2019). Protein supplementation in sports: source, timing and intended benefits. Current nutrition reports, 8, 382-396.

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Sergio Palomares Sánchez

Check Also

supplements selection

Essentiële supplementen voor Bodybuilding: leer van de profs

Met zo’n grote variëteit aan supplementen op de markt is het niet altijd eenvoudig om ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *