Home / Geen onderdeel van een categorie / Snel gewichtstoename: de 7 beste oefeningen

Snel gewichtstoename: de 7 beste oefeningen

gewichtstoename

De reden om te trainen varieert van persoon tot persoon. Sommige mensen trainen omdat ze zich goed willen voelen over zichzelf, anderen omdat ze gewicht willen verliezen en anderen omdat ze in gewicht willen aankomen. Vaak is de vraag: wat moet u doen om deze doelen te bereiken? In gewichtstoename kan voor sommige mensen een uitdaging en een tijdrovend proces zijn, en daarom is het belangrijk te leren hoe snel en op een gezonde manier in gewicht toe te nemen.

We zullen u laten zien hoe in gewicht toe te nemen met slechts 7 oefeningen die u zullen helpen in spiermassa toe te nemen.

Op een gebalanceerde manier in gewicht toenemen

Vaak zijn degenen die in gewicht willen toenemen degenen die hiermee de meeste moeite hebben, ofwel omdat ze een snelle spijsvertering hebben, of weinig eetlust of een druk leven.

U zult wel denken: consumeer méér caloriën en wacht erop dat ze snel effect leveren? Indien uw doel is om zonder kwaliteit in gewicht toe te nemen, dan wel!

Wanneer het gaat over gewichtstoename dan zijn er twee opties: gewichtstoename op een gezonde manier of op een ongezonde manier. Een gebalanceerd dieet, een gepast trainingsprogramma en zorgvuldig gekozen supplementen zullen u op een gezonde manier in gewicht laten toenemen.

Natuurlijk dient u méér te eten en het aantal te consumeren caloriën dienen te bepalen door macros te onderscheiden (eiwitten, koolhydraten en vetten). De hoeveelheid voedingsstoffen die u binnenkrijgt is de basis van het proces voor snelle gewichtstoename. Hieraan kunt u supplementen voor gewichtstoename toevoegen, bijvoorbeeld Zumub Mass Gainer.

Best-seller: Mass Gainer | Helpt spiergroei en herstel na de training | Kopen

Waarom is trainen een goede manier om in gewicht toe te nemen?

Indien u in spiermassa wilt toenemen (spier hypertrofie) en uw fysieke capaciteiten wilt verbeteren, dan is het belangrijk om anaërobe oefeningen te doen (zoals bodybuilding). De hoge intensiteit en de explosieve energievereisten van anaërobe oefeningen vergroten uw eetlust, waardoor u veel meer kunt eten. Het doen van anaërobe oefeningen vergroot tevens de afgifte van hormonen zoals groeihormoon, insuline en testosteron, die u zullen helpen in spiermassa en gewicht toe te nemen.

 • Groeihormoon: is essentieel voor celgroei en regeneratie. Het is het hormoon dat gedurende de puberteit in grote hoeveelheden wordt geproduceerd, waardoor de persoon sneller zal groeien.
 • Insuline: zeer anabolisch hormoon dat het glucosegehalte en de opslag van ingenomen voedingsstoffen beheerst.
 • Testosteron: vermeerdert de eiwitsynthese en vergroot daardoor de spiermassa.

Oefeningen voor gewichtstoename

Anaërobe oefeningen zoals hypertrofie en krachttraining zijn het meest geschikt om snel in gewicht toe te nemen omdat dit soort training, die vaak gepaard gaat met het heffen van gewichten, effectiever is en een grotere uitdaging voor uw spieren vormt dan duursporten. Er zijn verschillende oefeningen die u kunt doen en er zijn enkele trucs die u kunt gebruiken om de resultaten te verbeteren:

 1. Doe 3 sets oefeningen met elk 8-12 herhalingen, met een gebalanceerd gewicht (waarbij u druk op de spieren kunt voelen – indien het te gemakkelijk is om het gewicht te tillen, dan is het waarschijnlijk tijd voor een zwaarder gewicht).
 2. Let op de intervallen tussen de sets door. Rust 1 tot 2 minuten tussen de sets door, omdat dit u zal helpen te herstellen en uw trainingsprestaties helpt te verbeteren.
 3. Train regelmatig, maar vergeet niet te rusten om de effecten van uw training te vergroten.
gewichtstoename

De 7 beste oefeningen voor gewichtstoename

 • Deadlifts: De deadlifts oefening is zeer volledig en traint onder andere de benen, armen, bilspieren, schouders en heupen.
 • Bench Press: Bench press is een oefening verantwoordelijk voor het specifiek trainen van de bovenste ledematen. De borst, schouders en triceps worden het meeste getroffen door deze oefening.
 • Squats: Squats werken met verschillende spieren zoals de bilspieren, quadriceps en buikspieren.
 • Bent-over row: De Bent-over row oefening is zeer volledig omdat het de bovenrug, onderrug, buikspieren, bilspieren en armen (onderarmen en biceps) traint.
 • Military press: Oefening bekend als military press die helpt de kracht van de borst, schouders en armen te ontwikkelen.
 • Barbell extensions: Barbell extensions is goed om de triceps te ontwikkelen.
 • Bicep curls: Deze oefening is geschikt om de biceps te trainen.

Vergeet niet! Trainen is belangrijk voor gewichtstoename, maar rusten na de training is noodzakelijk omdat in het herstelproces na de training uw spierweefsel regenereert en spieren worden opgebouwd.

Heeft u andere suggesties voor oefeningen die u met ons wilt delen? Geef een reactie hieronder!

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Mariana Saraiva

Mariana Saraiva
Mariana is blog editor bij Zumub. Ze houdt van buiten sporten en onderzoek doen en kennis delen over fitness en voeding. Wanneer ze niet aan het schrijven is, reist ze graag en leest ze over plekken en mensen.

Check Also

Hamburger om zomer te herinneren

Mis je zomer? Wat dacht je van barbecue om die zonnige dagen te herinneren met ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *