Home / Geen onderdeel van een categorie / Runder- of wei-eiwit: welke is het beste voor u?

Runder- of wei-eiwit: welke is het beste voor u?

Wei-eiwit is een van de populairste eiwitten op de markt van voedingssupplementen, bekend vanwege zijn hoge concentratie aminozuren en effectiviteit voor spieropbouw.

Echter, er zijn verschillende andere eiwitbronnen die hebben bewezen goede alternatieven binnen deze markt te zijn. Rundereiwit is hier een voorbeeld van. Wilt u weten waarom?

In dit artikel zullen we rundereiwit met wei-eiwit vergelijken, en we zullen u de voordelen van elk tonen, en de belangrijkste verschillen tussen de twee, zodat u kunt ontdekken wat het beste eiwit voor u en uw behoeften is.

Wat zijn de voordelen van eiwitten?

Eiwitsupplement

Ten eerste is het belangrijk te weten welke voordelen eiwitten opleveren, om te begrijpen wat de effecten op uw lichaam kunnen zijn:

  • Verbeteren de spiergroei
  • Helpen in het proces van spierherstel
  • Verminderen spierpijn
  • Helpen vermoeidheid te bestrijden
  • Helpen spiermassa te behouden
  • Zorgen voor een vol gevoel en dragen daardoor bij aan het remmen van de eetlust

Zoals u kunt zien, zijn er vele voordelen en ondanks dat het een zeer populair supplement onder bodybuilders is, kunnen eiwitten ook door andere mensen worden gebruikt.

Wat is het beste eiwit?

In dit artikel, om het beste eiwit te bepalen, wei of rund, zullen we beide evalueren rekening houdend met: biologische waarde, suikers en vetten, prijs en veelzijdigheid.

Biologische waarde

Er zijn verschillende manieren om de kwaliteit van een eiwit te bepalen en een van de meest gebruikelijke is de analyse van de biologische waarde.

Maar wat is biologische waarde?

Volgens het artikel “Protein-WhichisBest”

De biologische waarde maakt het mogelijk te meten hoe efficiënt het lichaam eiwitten – geconsumeerd in het dieet – gebruikt.

De biologische waarde staat in directe verbinding met de hoeveelheid aminozuren die in de eiwitbron die we evalueren aanwezig is. Hoe hoger het aantal aminozuren, hoe beter de biologische waarde.

Ondanks dat plantaardige eiwitten goede opties zijn, bevatten ze minder aminozuren, wat de lagere biologische waarde vergeleken met dierlijke eiwitten verklaart.

De volgende tabel presenteert een vergelijking van de biologische waarde van enkele natuurlijke eiwitbronnen (eieren en vlees) en eiwitsupplementen (wei-eiwit, caseïne en soja-eiwit):

EiwitbronBiologische waarde
Wei-eiwit104
Eieren100
Rundvlees80
Caseïne77
Soja-eiwit74

Let op: de eieren worden gebruikt als referentiewaarde, omdat het de natuurlijke eiwitbron met de beste biologische waarde is. Wat betreft de opname van aminozuren, heeft het het hoogste percentage: 94%.

Zoals u kunt zien, is wei-eiwit de eiwitbron met de hoogste biologische waarde.

Er zijn andere manieren om de kwaliteit van eiwitten te berekenen, maar de berekening van de biologische waarde is het meest gebruikelijk en laat geen ruimte voor twijfel.

Het beste eiwit: Wei!

Suikers en vetten

Ondanks dat het essentiële ingrediënten zijn, in het bijzonder om energie aan ons lichaam te leveren, kan overdaad de kwaliteit van het product verminderen.

De producten die als de beste wei- en rundereiwit supplementen worden beschouwd vergelijkend:

Het beste wei-eiwit:

100% Whey Gold Standard van Optimum Nutrition

100% Whey Gold Standard van Optimum Nutrition

Het beste rundereiwit:

Carnivor van MuscleMeds

Carnivor van MuscleMeds

Wat betreft de hoeveelheid suikers en vetten:

100 gram van het product 100% Whey Gold Standard bevat 4,1 gram vetten, waarvan 2,2 gram verzadigde vetten. Het suikergehalte is ongeveer 4,2 gram.

Rundereiwit “Carnivor van MuscleMeds” is vrij van suikers en vetten.

Ondanks dat wei-eiwit supplementen in twee vormen verkrijgbaar zijn, geisoleerd en geconcentreerd, en wei isolaat minder suikers en vetten bevat, overtreft rundereiwit dit door volledig vrij van suikers en vetten te zijn.

Het beste eiwit: Rundereiwit!

Allergieën en intoleranties (Lactose)

lactose intolerantie

Een groot percentage van de bevolking is lactose-intolerant, lactose is een suiker dat in melk en melkproducten aanwezig is. Het kan zwelling en ongemakken in de maag veroorzaken en daarom dienen degenen die intolerant zijn de consumptie te vermijden.

Omdat vele eiwitten van melk afkomstig zijn, zoals bijvoorbeeld wei-eiwit en caseïne, is het normaal in deze producten lactose aan te treffen.

Dit is een van de redenen waarom rundereiwit zo populair is, omdat het 100 % vrij is van lactose.

Echter, lactose-vrij wei-eiwit is mogelijk: wei-eiwit isolaat. Maar de kosten verbonden aan het verwijderen/filteren van dit suiker maakt het product duurder.

Dus rundereiwit is een goed alternatief voor wei-eiwit, omdat het geen lactose bevat.

Het beste eiwit: Rundereiwit!

Prijs

Rekenmachine en geld

Toen rundereiwit werd uitgebracht, waren er supplementen van andere, meer gevestigde eiwitbronnen op de markt verkrijgbaar.

Doordat dit soort eiwit minder gebruikelijk was en het aantal merken dat dit product produceerde kleiner was, was de prijs hoger.

Maar gedurende de laatste jaren, tevens als resultaat van de technologische ontwikkeling verbonden aan de productie van dit supplement, zijn de productiekosten lager en de prijs van het product is concurrerender geworden en rundereiwit is nu een rendabele optie voor sporters.

Nog steeds blijft wei-eiwit de meerderheid van eiwitpoeders leiden, wat een betere concurrentiepositie en lagere en concurrerendere prijzen mogelijk maakt.

Het is mogelijk 2 kg rundereiwit te vinden vanaf 40 €, maar u kunt tevens betaalbaar wei-eiwit van premium kwaliteit vinden vanaf 29,99 €.

Het beste: Wei-eiwit!

Eindoordeel: rund of wei?

Het beste antwoord zou kunnen zijn: “Het hangt ervan af.”

Om het beste eiwit te kiezen, dient u te weten wat uw lichaam nodig heeft en wat het beste bij uw behoeften past.

Wei-eiwit zou een optie moeten zijn om te overwegen, omdat het méér getest is en een aanmerkelijk hogere biologische waarde heeft dan elke andere eiwitbron.

Daartegenover bevat rundereiwit geen lactose en de consumptie zal geen extra vetten en suikers opleveren, zoals in het geval van wei-eiwit.

Evalueer de resultaten: indien u tevreden bent met de resultaten die wei-eiwit u geeft, indien u geen moeite heeft het op te nemen en te verteren, en indien u een kleiner budget heeft, dan kunt u het blijven consumeren.

Maar indien u lactose-intolerant bent en indien u iets nieuws wilt proberen, dan kan rundereiwit een goede optie zijn.

Indien u méér wilt weten, kunt u altijd ons artikel over eiwitten lezen.

Of indien u vragen heeft:

contact_us

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Zumub.com

Zumbu.com provides the largest selection and lowest prices on supplements in Europe, with over 8000 different products. Free shipping or 24/48H delivery options for all EU countries.

Check Also

Back Squat: Tips om te verbeteren en voordelen

Vandaag gaan we het hebben over misschien wel de meest gehate en tegelijkertijd de meest ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *