Home / Geen onderdeel van een categorie / Pre Workout Voeding

Pre Workout Voeding

Wat te eten voor de training?

Indien je hier twijfels over hebt, dan is dit artikel voor jou!

Een uitgebalanceerde voeding is essentieel voor degenen die trainen met het doel om vetmassa te verliezen, in spiermassa toe te nemen, of zelfs voor fysiek en mentaal welzijn. In dit artikel zul je ontdekken hoe je hierdoor de resultaten van je fysieke activiteiten kunt maximaliseren.

Wat je doel ook is, het is noodzakelijk om een dieet te hebben dat aangepast is aan jouw individuele behoeften gedurende de gehele dag en niet alleen gedurende de training.

Hoe zou ik mijn pre workout dieet moeten structureren?

Voldoende inname van lage glycemische index koolhydraten is in het bijzonder belangrijk. Deze zullen voorkomen dat insuline in grote hoeveelheden wordt afgegeven, en dat er als gevolg een daling is in bloedglucose gehaltes, waardoor hypoglykemie wordt voorkomen gedurende je training1!

Ideaal is om 3-4 uren voor je training een complete maaltijd te eten. Echter, indien je niet voldoende tijd hebt, en je maar 1-2 uren hebt, moet je maaltijd lichter, maar net zo voedzaam zijn om je spijsvertering niet te compromitteren, en tegelijkertijd moet deze voldoende energie leveren om je fysieke training effectief uit te kunnen voeren zonder maagklachten1.

Maaltijd ideeën voor 3-4 uren voor je training

Een complete maaltijd, zoals een lunch/diner inclusief soep en een gerecht dat bestaat uit vlees/vis/eieren, rijst/pasta (ideaal in de volkoren versies), of zoete aardappelen en groenten. Je kunt tevens kiezen voor een volkoren brood sandwich (granen/volkoren graan/rogge) gevuld met gegrilde kip/kalkoen filet of tonijn met salade.

Voorbeelden van maaltijden die je 3-4 uren voor de training kunt eten:

  • Groentesoep
  • Gerechten: Mager vlees (vrij van zichtbare huid of vet) / Vis (gegrild of geroosterd zonder olie) vergezeld door zoete aardappelen of zilvervliesrijst en salade of diverse groenten naar smaak

OF

  • 1 stokbrood of volkoren brood/granen gevuld met 1 blik naturel tonijn + 1 gekookt ei + salade naar smaak.

Pre workout snack ideeën (ongeveer 2 uren voor je training):

Een ontbijt/snack inclusief een bron van koolhydraten zoals laag-geraffineerd meel brood (roggebrood/volkoren granen) of volkoren granen (haver, rogge/zilvervliesrijst) en een eiwitbron zoals ei, kaas, of zelfs mager vlees (zoals kip of kalkoen), of vis (zoals ingeblikte tonijn). De opname van fruit en/of oliehoudend fruit kan een optie zijn die je met je voedingsdeskundige kunt bespreken.

Voorbeelden van maaltijden die je 2 uren voor je training kunt eten:

  • Haver en banaan pannenkoeken
  • Porridge met fruit
  • 1 volkoren brood gevuld met kaas en gevogelte ham + 1 fruit
  • Rijst/mais tortilla’s met gekookt ei + 1 fruit

Indien je niet de kans hebt om te eten tot 1 uur voor de training, dan zou het ideaal zijn om voedsel te eten met een matige glycemische index, om de snelle binnenkomst van energie in je spieren te bevorderen. Dus, in deze optie, kun je 1 fruit of 1 mueslireep, arm aan geraffineerde suikers, eten 1,2.

Gedurende fysieke training is het gewoon om vocht en mineralenzouten te verliezen via zweten. Wanneer dit in grote hoeveelheden gebeurt, kan dit het optreden van symptomen potentiëren zoals spierzwakte, hoofdpijn, of duizeligheid, dus het is cruciaal om jezelf te hydrateren op momenten van het uitoefenen van fysieke activiteiten 2 .

Voor meer dan 1 uur van hoge intensiviteit training, kan het behulpzaam zijn om een snel absorberende snack te eten, zoals energie gels, marmelade of een rijpe banaan.

Zijn de voedsel opties in de pre-workout maaltijd anders indien je gewicht wilt verliezen of in spiermassa wilt toenemen?

Het antwoord is nee! Wat verandert, is de portiegrootte.

De behoeften aan koolhydraten en eiwitten zijn net zo belangrijk, wat je trainingsdoel ook is. Het is belangrijk om de individuele energiebehoeften te kennen zodat de voedingsdeskundige op een gepersonaliseerde manier de aanbevolen dosering voor elke voedingsgroep kan voorschrijven.

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Silvia Coelho

Silvia Coelho
Licenciada em Dietética e Nutrição com especialização em Nutrição Desportiva, exerce a sua atividade laboral essencialmente em ginásios e centros de treino personalizado. Tem larga experiência no acompanhamento de atletas de elite e recreativos de todas as faixas etárias. Nome profissional e o n° da cédula: Sílvia Costa Coelho 3756N

Check Also

Tips voor sneller herstel na de training

Indien we onze prestaties en onze resultaten willen optimaliseren, dan is de herstelfase na de ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *