Home / Geen onderdeel van een categorie / L-Carnitine:verschillende soorten en de voordelen

L-Carnitine:verschillende soorten en de voordelen

L-Carnitine verschillende soorten en de voordelen

L-Carnitine wordt reeds lang en met veel succes gebruikt door atleten als voedselsupplement voor gewichtsverlies en spierdefinitie. Er zijn echter vragen met betrekking tot de verschillende soorten L-Carnitine die er bestaan.

Kort samengevat, L-Carnitine is een bestanddeel dat afkomstig is uit het aminozuur lysine. Dit is nodig voor het transport van vetzuren naar de mitochondrie om energie aan te maken. Gewoonlijk is ons lichaam zelf in staat om de noodzakelijke hoeveelheid L-Cartinite voor dit doel aan te maken, maar dat is niet bij iedereen het geval en dat is waarom supplementen aangeraden worden.

L-Carnitine wordt ook gebruikt voor andere doelen dan gewichtsverlies en atletische prestaties, en welmet name voor de cardiovasculaire gezondheid en de gezondheid van de hersenen/zenuwen. Onderzoek toont aan dat L-Carnitine supplementen getest zijn als middel tegen hartafwijkingen, zoals angina of hartfalen, om de symptomen te verminderen.[1]

Dat gezegd hebbende, als we naar een pak L-Carnitine kijken valtde samenstelling op. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naarL-Carnitine 3000 Gold Nutrition. Het bevat 3000 mg L-Carnitine basis per flesje. We zouden hierbij de aandacht willen vestigen op het volgende: niet alle L-Carnitine is hetzelfde qua samenstelling, en daarom zal de ene L-Carnitine meer of minder voordelen hebben, afhankelijk van je lichamelijke activiteiten. Laten we eens kijken:

L-Carnitine Base

L-Carnitine base is de basisvorm, geconcentreerde L-Carnitine. Als het bestanddeel onstabiel is en weinig gebruikt, worden het meest derivaten van L-Carnitine basis gebruikt in de vorm van o.a. tartar L-carnitine, acetyl L-carnitine of fumarate L-carnitine.

TartraatL-Carnitine

L-Carnitine L-Tartraat, als basisversie, wordt gewoonlijk gebruikt voor lichamelijke prestaties en snel gewichtsverlies. L-Tartraat is een zout dat gebruikt wordt als toevoeging aan sommige gezondheidssupplementen om de opname van andere substanties te vergemakkelijken. Het combineren van L-Carnitine met L-Tartraat zorgt dat het lichaam de L-carnitine op meer efficiënte wijze opneemt.

De Tartraat versie wordt ook aangeraden als een meer effectieve manier dan de gewone L-Carnitine (basis) voor herstel en ondersteuning van het hormonale evenwicht.

L-Carnitine L-Tartraat bevordert een juist hormonaal evenwicht en verbetert de activiteit van de androgene cellulaire receptor. Het vermogen om herstel na zwaar intensief trainen te bevorderen maakt dat dit een krachtig hulpmiddel is, zowel voor trainen als voor vetverlies.

Dit soort L-Carnitine wordt aangeraden voor mensen die aan uithoudingssport doen of langdurig trainen, zoals aerobics, teamsporten, wielrennen, enz.

Acetil-L-carnitine

Acetyl L-Carnitine wordt gebruikt als een gewonere manier voor cognitieve verbetering, vermindering van stress en het helpt ook bij het vet metabolisme.

Acetyl L-Carnitine is een natuurlijke substandie die in de lichaamscellen wordt aangetroffen en in het centrale zenuwstelsel. Het speelt een rol in het CNS metabolisme en de synthesis van acetylcholine, een belangrijke prikkeloverdrager. Het wordt gemakkelijk via de bloedstroom naar de hersenen getransporteerd, en dringt beter door in het hersenweefsel en het zenuwstelsel dan enige andere soort carnitine.

Conclusie: bekijk altijd de samenstelling van de L-Carnitine die je wilt kopen om je aankoop het beste te benutten. We herinneren er ook aan dat L-Carnitine zowel in capsules als in vloeibare vorm gekocht kan worden.  Hieronder volgen enkele voorbeelden:

https://www.zumbu.com/NL/l-carnitine/acetyl-l-carnitine-90-caps

https://www.zumbu.com/NL/l-carnitine/l-carnitine-3000-x-20-ampolas

https://www.zumbu.com/NL/l-carnitine/l-carnitine-30caps

[1]http://ajpcell.physiology.org/content/283/3/C802.short

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Zumub.com

Zumub.com
Zumub.com heeft de grootste selectie met de laagste prijzen voor supplementen in Europa, met meer dan 8000 verschillende producten. Gratis verzending of 24/48 uur verzending mogelijk voor alle Europese landen..

Check Also

Supplementen voor training – wat is het beste voor je?

Als we over het nemen van supplementen denken en ervan uitgaan dat onze voeding evenwichtig ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *