Home / Voeding / Hoe uw eetlust te beheersen? De beste geheimen!

Hoe uw eetlust te beheersen? De beste geheimen!

Het is belangrijk de eetlust te beheersen, vooral voor degenen die een extreme eetlust hebben en zich niet beheersen of voor degenen die gewicht willen verliezen en zichzelf niet kunnen beheersen.

De eetlust is het verlangen om te eten dat we allemaal ervaren, in het bijzonder vrouwen gedurende de menstruatiecyclus.

Het eerste dat uitgelegd dient te worden, is het verschil tussen honger en het verlangen om te eten:

  • Honger: het is een fysiologische behoefte, omdat uw lichaam het nodig heeft.
  • Eetlust of verlangen om te eten: het heeft meer te maken met slechte gewoonten, verlangen, verveling, hormonale onbalans of een schommelend bloedsuikergehalte, dingen die het verlangen om alles te eten veroorzaken.

Op deze manier kan het verschil worden vertaald in:

Honger = Behoefte

Eetlust = Verlangen

Geheimen voor het beheersen van de eetlust

Maak geen misbruik van koolhydraten (vooral enkelvoudige en geraffineerde)

Koolhydraten-Zumub

Let op de hoeveelheid koolhydraten die u eet, vooral enkelvoudige koolhydraten zoals gewone suiker, honing of fruit, of geraffineerde zoals alle bewerkte witte melen.

Deze worden sneller door het lichaam opgenomen, wat een plotselinge toename van het suiker (glucose) gehalte in de bloedstroom veroorzaakt.

Daarom zal, insuline, dat is het hormoon verantwoordelijk voor het reguleren van bloedglucose en het transporteren door het lichaam, zodat het als energiebron kan worden gebruikt en het uw lichaam kan laten functioneren, reageren om dat bloedsuikergehalte te verlagen, en door het bloedsuikergehalte zo snel te verlagen, veroorzaakt het een enorm verlangen om te eten.

U dient uw glucosegehalte stabiel te houden, om dit te doen, kies meervoudige koolhydraten met een hoge vezelinhoud, zoals: haver, zilvervliesrijst, peulvruchten.

Indien het glucosegehalte stabiel blijft, zal het geleidelijk worden afgegeven, en houdt u uw energiegehalte gereguleerd, wat een vol gevoel bevordert.

Eet voedsel dat rijk is aan onoplosbare vezels

Onoplosbare vezels-Zumub

Onoplosbare vezels, zoals volkoren granen, zaden of vruchtenschillen, absorberen geen water en blijven in ons lichaam nagenoeg intact, ze verbeteren ons spijsverteringsstelsel.

Ze zorgen voor een langduriger vol gevoel en verminderen de eetlust.

Probeer elke 2-3 uren te eten

Eet regelmatig-Zumub

Breng niet teveel tijd door zonder te eten, omdat de honger opgebouwd zal worden, samen met de zin om te eten.

Indien u veel tijd zonder te eten doorbrengt, zal het hormoon dat uw eetlust vermindert (leptine) een zeer laag gehalte hebben en zult u álles willen eten.

Probeer minimaal 4 of 5 keren per dag te eten. Door vaker te eten, zult u het bloedglucosegehalte stabiel houden en uw eetlust beheersen.

Eet genoeg eiwitten

Eiwitten-Zumub

Consumeer eiwitten in de meeste van uw maaltijden.

Eiwitten worden langzaam verteerd.

Door langzamer verteerd te worden, zorgen ze ervoor dat het langer duurt voordat u honger krijgt. Op deze manier, bevorderen ze een langduriger vol gevoel en helpen ze uw eetlust te verminderen.

Voorbeelden van voeding met eiwitten: kip, ei, vis, peulvruchten, quinoa, spirulina, kalfsvlees of eiwit supplementen.

Eet goede vetten

Goede vetten-Zumub

Uit onderzoek blijkt dat:

“(…) vetten een effect op een vol gevoel hebben en de eetlust reguleren door verschillende mechanismen, waaronder de afgifte van eetlusthormonen (…).”

Enkele voedingsmiddelen met gezonde vetten zijn: avocado, zaden, noten, olijfolie, kokosolie, vis (zoals zalm), gedroogd fruit.

Overweeg supplementen te gebruiken

Er zijn enkele ideale supplementen om de eetlust te beheersen. Enkele voorbeelden zijn: Chroom Picolinaat en Chitosan.

chroom piccolinaat, chitosan-zumub

Chroom Piccolinaat

Dit supplement helpt de eetlust te beheersen en vermindert het verlangen om te eten.

Chroom is een belangrijk mineraal voor het behouden van normale glucosegehaltes in het bloed, en is verantwoordelijk voor het versnellen van de spijsvertering van koolhydraten.

Het bevordert het gebruik van koolhydraten als bron van energie en voorkomt vetopslag.

Chitosan

Het is een amino polysaccharide afkomstig van schaaldieren dat de opname van vetten door het lichaam hindert.

Het heeft tevens een regulerende functie voor het bloedcholesterolgehalte.

Enkele Chitosan supplementen zijn verrijkt met andere ingrediënten die een vol gevoel bevorderen, dit is het geval voor Now Chitosan en voor Universal Chitosan Plus.

Consulteer een specialist voordat u een supplement van dit soort gebruikt.

Beweeg voldoende

Lichaamsbeweging helpt de eetlust te beheersen, terwijl het u bezig houdt.

De hoeveelheid neurotransmitters en hormonen die u afgeeft en beheerst door te trainen, helpt u bewuster te eten, uzelf wat meer te beheersen en voorkomt het krijgen van dat gekke verlangen om slecht te eten, zoals u kunt zien in enkele onderzoeken:

“(…) bewijs suggereert dat acute beweging de eetlust tijdelijk remt, en geen compenserende veranderingen in de eetlust, eetlust-regulerende hormonen of energie-inname in de uren na acute training bevordert (…).”

Vermijd zeer bewerkte voeding (hyper verteerbare voeding)

Bewerkte voeding-Zumub

Vooral zeer bewerkt voedsel, elke voedingsmiddel dat veel is bewerkt, zal de knop van beloning en comfort in uw hersenen activeren, waardoor het u aanmoedigt het te blijven eten.

De chemicaliën en toevoegingen die deze voeding bevat, zijn ontworpen om u te laten eten, bijna zonder vol te raken, vooral omdat ze snel worden opgenomen en verteerd, en daardoor zullen ze ervoor zorgen dat u sneller weer honger krijgt.

Beperk uzelf niet voortdurend

Trakteer uzelf  1 of 2 keren per week indien u het verdient, indien u veel heeft getraind en denkt dat u het verdient, beloon uzelf dan, maar overdrijf niet.

Want wanneer u uzelf teveel beperkt, zullen problemen met stress en verlangen beginnen te verschijnen, die het verlangen om overbodig voedsel te eten zullen vergroten.

Trouwens, het drinken van veel vloeistoffen, zoals water,kruidenthee, boleros, zal u helpen om de eetlust te blijven beheersen.

 

Onthoud dat dit een levenswijze is, het is niet alles of niets, het gaat om het evenwicht.

Houd in gedachten dat wat u doet gedurende de week is wat telt, indien u zich 85% van de tijd goed gedraagt, zal de resterende 15% geen problemen veroorzaken.

U dient objectief, realistisch en gedisciplineerd te zijn, maar vooral evenwichtig.

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Pedro Giner

Pedro Giner
Pedro is afgestudeerd in voeding en sportvoeding . Hij werkt dagelijks om de gezondheid en conditie te verbeteren van degenen die hem daarom vragen. En dat is ook wat hij wil bereiken met elk woord dat hij schrijft, om anderen te inspireren en te begeleiden naar een gezondere levensstijl.

Check Also

protein and weight loss

De aanbevolen hoeveelheid eiwitten tijdens het afvallen

Gewicht verliezen is een onderwerp dat altijd de aandacht van mensen opwekt, vooral als het ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *