Home / Opleiding / Hoe krijgt u de motivatie om te trainen

Hoe krijgt u de motivatie om te trainen

 imagem1

Er zijn altijd een miljoen redenen waarom we niet naar de sportschool zouden moeten gaan, maar er zijn ook altijd miljoenen manieren om het wel te doen.

Het ultieme doel is een routine te ontwikkelen, en niet onszelf te dwingen ergens aan te beginnen waarmee we uiteindelijk weer zullen stoppen. We moeten erachter zien te komen wat voor ons werkt en daarmee doorgaan. Onszelf overtuigen dat het goed zal gaan, dat het misschien even duurt, maar dat we uiteindelijk resultaten zullen zien. Ons leven zit al vol met verplichtingen en to-do lijstjes en trainen zou niet nóg een taak moeten zijn om aan onze wekelijkse planning toe te voegen, het moet een synoniem zijn van plezier, welzijn en het verbeteren van onze gezondheid.

imagem2

1. Haalbare doelen

Meestal stellen we onszelf enorme doelen en weinig tijd om ze te  bereiken. We moeten een redelijke tijdperiode en een realistisch doel stellen, of dat nu is het verliezen van gewicht, groeien in spiermassa of het bereiken van een nieuw persoonlijk record. We geven vaak op omdat we niet snel genoeg resultaten zien en daardoor ontmoedigd raken. Dus, de beste manier om uw doelen te bereiken, is lage verwachtingen te hebben en te blijven verbeteren!

2. De goede training

Lid worden van een sportschool kan lastig zijn indien we niet genoeg discipline en wilskracht hebben. We zullen waarschijnlijk eerder naar lessen gaan, zelfs wanneer deze eerst duurder lijken. Spinning, Pilates, boksen, bootcamp… Alle lessen hebben thema’s, en wat goed is, is dat het gelimiteerde lessen zijn van maximaal 12-15 personen, de trainer is  beschikbaar indien we vragen hebben, en de sfeer is normaal gesproken geweldig. Indien u zonder lessen wilt gaan trainen, dan zal het misschien beter werken met een Personal Trainer (PT) om u te motiveren en om  verantwoording aan af te leggen.

pexels-photo

3. Het trainingsmaatje

Soms hebben we iemand anders nodig om  ons te motiveren, onze ontwikkeling in de gaten te houden, en ons aan te moedigen wanneer we geen zin hebben om er moeite voor te doen. Er is altijd die persoon die op hetzelfde niveau zit als u en die ongeveer op hetzelfde tijdstip binnenkomt. Niemand wil alleen trainen, en iedereen vindt het leuk om te kletsen en om hun fitnessdoelen te delen, wanneer we een mogelijk trainingsmaatje ontmoeten, dan moeten we zeker contact maken.

imagem 3

4. Sportkleding

We gaan veel naar onszelf kijken. We zouden meteen leuk moeten vinden wat we zien zonder te hoeven wachten totdat we gedefinieerder zijn of gewicht hebben verloren! Een paar jaren geleden, was het de norm te trainen in oude kleren en om 5 jaren lang dezelfde sportschoenen te gebruiken. Tegenwoordig is dat onacceptabel! Er zijn verschillende merken van betaalbaar tot superdeluxe die echt stoere kleding aanbieden waarin we ons direct al voelen alsof we maandenlang hebben getraind!

Indien u op zoek bent naar de beste kleding, dan kunt u altijd de kleding afdeling van Zumub bezoeken.

pexels-photo-209968

5. Planning is belangrijk

Een uitnodiging voor een etentje hier, drankjes daar, het is gemakkelijk uw trainingsplannen te annuleren om uw vrienden te ontmoeten en sociaal te zijn. Normaal gesproken komt de sportschool op de laatste plaats op uw to-do lijst. Wanneer we weten dat we in de verleiding komen onze lessen of training in de sportschool te annuleren, dan moeten we het plannen op momenten dat niemand om onze aanwezigheid vraagt! Bijvoorbeeld ‘s ochtends, gedurende de lunchpauze of direct na het werk.

AYSVGBFCHG

6. Geen smoesjes op depressieve dagen

Wanneer we ons niet positief voelen, is het gemakkelijk te denken dat we de energie niet hebben om te fietsen, rennen of gewichten te heffen gedurende een volledig uur. Wanneer we onszelf vertellen dat we niet hard hoeven te trainen en dat we op ons eigen ritme kunnen sporten, dan zullen de dingen al veel haalbaarder en aangenamer lijken. We zullen ons trots voelen dat we evengoed naar de sportschool zijn gegaan. En wanneer we het op die dag hebben kunnen doen, dan kunnen we het zeker nog een keer doen.

7. Een gevoel van vervulling na elke training

Endorfinen zijn het geheime ingrediënt waardoor mensen terug willen komen om meer te trainen. Na de training voelen we ons vrij van zorgen en productief. Dit is het moment dat we willen bereiken wanneer we onze sportkleding aantrekken. We hebben eindelijk onze zorgen laten gaan en hebben een nieuwe kijk op de dingen, een meer ontspannen kijk.

bodybuilder-weight-training-stress-38630

8. Probeer andere soorten voeding

Trainen betekent méér, maar anders eten. Ons lichaam zal zich vanzelf aanpassen aan de porties en het is minder waarschijnlijk dat u een heel pak koekjes naar binnen werkt terwijl u net een uur lang heeft gezweet! En u verdient het recht om heerlijke eiwitrepen te proberen…

pexels-photo-128865

9. Houd uw vooruitgang bij

Het bijhouden van uw wekelijkse vooruitgang is tevens een goede manier om positief en voortdurend gemotiveerd te blijven. Omdat we allemaal wel eens een slechte dag kunnen hebben, zouden we onze resultaten bij moeten houden per week, in plaats van per dag.

fitness-818722_960_720

10. Beloon uzelf

Onszelf elke week belonen voor al onze moeite is noodzakelijk. Daarom zullen een massage, een warm bad met onze favorieten geuren en ingrediënten, of een uur rekoefeningen bij kaarslicht, het gemakkelijker maken om over de volgende week na te denken.

bodybuilder-331670_960_720

 

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Zumub.com

Zumub.com
Zumub.com

Check Also

Bench Chest press

Wat is de beste manier om een Bench Chest Press uit te voeren?

Tegenwoordig is het, met de toename van de beschikbare informatie, normaal om te zien dat ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *