Home / Opleiding / Hoe is de wekelijkse trainingsroutine van een expert?

Hoe is de wekelijkse trainingsroutine van een expert?

Leren van experts kan een goede manier zijn om je  te realiseren wat er nodig is om er een te worden.

We  beginnen met de vraag  wat is de wekelijkse trainingroutine van de experts? Hoeveel uren trainen ze, hoeveel dagen per week,  op welk tijdstip van de dag …

Dit zijn  enkele  van de vragen die we aan professionele atleten hebben gesteld om je te helpen begrijpen hoe deze factoren, die deel uitmaken van de trainingsroutine, kunnen variëren.

Vraag: Hoe is je wekelijkse trainingsroutine? En waarom? (hoeveel uur train je, hoeveel  keer per week, op welk tijdstip van de dag?)

Craig Capurso – Fitness Model and IFBB Heren Physique Pro

craig capurso

Mijn huidige routine is een mix van mobiliteit, Olympisc Lifting, CrossFit en kracht. Ik probeer op dit moment niet om meer omvang te krijgen, maar beter te worden door de juiste techniek te gebruiken  met de nadruk op sterker worden met meer uithoudingsvermogen. Ik train de meeste dagen rond 3 uur ‘s middags gedurende ongeveer anderhalf uur. Ik probeer elke dag te trainen als mijn planning  met het  gezin dit toestaat, maar ik train meestal ongeveer 6 keer per week.

Robin Balogh – IFBB Pro Atleet

Robin Balogh

Ik train normaal 4-5 dagen / week. Mijn favoriete indeling is om 2 dagen te trainen,  dan 1 rustdag te nemen  en zo door te gaan. Dit is voor mij  de beste manier om te herstellen  en vooruitgang te  boeken. Ik train meestal 70-80 minuten en train graag ‘s middags rond  1-2 uur.

Larissa Reis – Figure Pro

Larissa Reis

Tijdens mijn 10-jarige competitie bestond mijn dagelijkse routine in eerste instantie  uit een lege maag-cardio. Ik  trainde  nog  twee extra keren gedurende de dag, een  krachttraining en daarna nog een andere cardio.

Anton Antipov – IFBB Heren Physique Pro

Anton Antipov

Ik train twee keer per dag, eerst mijn ochtendcardio die ik heel eenvoudig houd – stairmaster gedurende  ongeveer een half uur in een gestaag tempo, meestal nuchter. De tweede training is later in de middag of avond, afhankelijk van wanneer ik  aanvoel dat het moment er is. Ik train instinctief en luister naar mijn lichaam, als deze me  groen licht geeft, ga ik trainen, gelukkig voor mij, zie ik bijna nooit  een rood licht. Ik train 6 dagen per week en train elke dag  een andere spiergroep .

Jen Jewell – Fitness Expert en Competitive Fitness Atleet

Jen Jewell

Ik volg niet elke week een vaste routine waarbij  ik elke maandag  mijn benen train, dinsdag altijd mijn rug , enz. Elke week is anders omdat ik vrij vaak werk . In plaats van een vaste routine of dag van de week waarop ik altijd een specifieke spiergroep train, concentreer ik me erop dat ik in een willekeurige week 2 krachtoefeningen voor de training  van mijn onderste lichaam  uitvoer en 2-3 workouts voor het bovenlichaam . Ik roteer ze de hele week  op basis van mijn werkschema (wat nooit twee weken achter elkaar hetzelfde is),  en de hoeveel tijd die ik op een dag heb om te sporten, mijn energieniveaus en hoe mijn lichaam zich voelt (bijvoorbeeld als ik van 2-3 dagen geleden  nog  pijn voel van een beendag wacht  ik waarschijnlijk nog een dag tot ik mijn benen weer train). Als ik weet dat mijn dag ongelofelijk druk zal zijn en ik geen tijd heb voor een lange workout,  zal ik ervoor kiezen om die dag mijn armen te trainen (superpositie biceps en triceps oefeningen om snel weer uit de sportschool te komen) of ik zal een schoudertraining doen omdat ik weet dat ik dan in een minimale hoeveelheid tijd een effectieve workout kan uitvoeren. Beentrainingsdagen zijn altijd mijn langste trainingen en duren ongeveer een uur  voor krachttraining workouts plus een snelle cardio-sessie.

Afgezien van de typische gewichtstraining 5 dagen per week, ben ik  graag  op een andere manier actief  , dus ik fiets , ga  wandelen, doe  een bodyweight workout of loop door het park,  op de andere dagen  van de week . Ik doe ook graag  poweryoga   gedurende de week, met het doel om minstens 10 minuten per dag  mijn eigen waardevolle yogakracht  te gebruiken  om mijn flexibiliteit te behouden / vergroten, maar deze sessies worden  thuis  gedaan, niet de sportschool.

Zoals je kunt zien, kan de trainingsroutine verschillen rekening houdend  met diverse factoren: de doelen van de atleet, de beschikbare tijd, de individuele  voorkeur en behoeften en de manier waarop het lichaam reageert op stimulatie…

Het is belangrijk dat je jouw lichaam kent, dat je je focus handhaaft en je toewijding  behoudt zodat niets je belemmert om het door jou gewenste lichaam op te bouwen en  je doelen te bereiken.

Wat is je trainingsroutine? Deel deze  met ons!

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Zumub.com

Zumub.com
Zumub.com

Check Also

atleta de CrossFit – Tiago Sousa

Tips om een succesvolle CrossFit sporter te worden

CrossFit wordt steeds populairder en is een constante in de wereld van fitness. Beoefent u ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *