Home / Supplementen / Wat is het beste eiwitpoeder?

Wat is het beste eiwitpoeder?

Het beste eiwitpoeder 1

Met zoveel supplementen verkrijgbaar, is het lastig het juiste eiwit te kiezen voor uw behoefte. Dat is waarom we ons doel moeten kennen, de behoefte van ons lichaam en onze persoonlijke smaak wanneer het gaat om het kiezen van het juiste eiwitsupplement.

Welk soort training doet u? Probeert u in massa toe te nemen? Of bent u op dieet? Bent u vegetariër of lactose-intolerant? We zullen u verschillende oplossingen laten zien en u alles uitleggen dat u moet weten over de wereld van eiwitten!

 

Ten eerste, er is een verschil in de twee eiwitbronnen: plantaardig eiwit en dierlijk eiwit.

Dierlijke eiwitten bevatten tevens derivaten van melk-eiwitten, zoals wei, caseïne, rundereiwit of eiwit-eiwit.

Plantaardige eiwitten bevatten onder andere soja, rijst en erwt. Deze worden normaal gesproken aangeraden voor vegetariërs / veganisten en voor mensen die intolerant zijn voor lactose.

 

Soorten eiwitten

Wei-eiwit

Wei-eiwit is afkomstig van melk en het is een van de eiwitten met de hoogste bioverkrijgbaarheid (opnamegraad) en de hoogste concentratie essentiële aminozuren, inclusief de BCAAs en glutamine. Behalve dat het het meest populaire eiwit is, is het bijzonder effectief om spiermassa op te bouwen vanwege zijn snelwerkende eigenschappen – perfect om te consumeren zodra u wakker wordt en direct na de training.

Het beste eiwitpoeder hoe te kiezen 2

Wei-eiwit supplementen zijn normaal gesproken verkrijgbaar in twee vormen:

 • Concentraat : het is goedkoper, met ongeveer 80 % eiwitinhoud. Het is tevens de ideale keuze voor de meeste consumenten die spiermassa willen opbouwen en het herstel willen versnellen.
 • Isolaat : puurder en duurder, het bevat ongeveer 90 % eiwit, zonder alle koolhydraten en vetten. Dit is de juiste keuze voor degenen die op dieet zijn en gewicht willen verliezen, of voor degenen die aan wedstrijden meedoen en in de afnamefase zitten.

Caseïne

Caseïne is het meest voorkomende eiwit in melk, méér dan 80 % van melk-eiwit is caseïne (de rest is wei-eiwit). Het heeft een volledig aminozuurprofiel en onderscheidt zich door de langzame opnamesnelheid (tot wel 8 uren). Het wordt aanbevolen voor consumptie voor het slapengaan.

 

Het beste eiwitpoeder hoe te kiezen 3

Rundereiwit

Indien u intolerant bent voor lactose, dan is dit eiwit een goed alternatief voor melk-eiwit. Gehydrolyseerd rundereiwit geeft u alle voordelen van rundereiwit, maar zonder de vetten en koolhydraten. Maar rundereiwitsupplementen zijn minder gemakkelijk te vinden dan wei-eiwit supplementen en ze zijn normaal gesproken duurder.

 

Het beste eiwitpoeder hoe te kiezen 4

Ei-eiwit

Eieren hebben een hoge biologische waarde en de supplementen bevatten normaal gesproken geen cholesterol en vetten. Ze zijn een goede bron van eiwitten, maar, net als met vlees, zijn er niet veel opties en de smaak is niet zo goed als wei-eiwit.

 

Het beste eiwitpoeder hoe te kiezen 5

Soja

Soja is de belangrijkste plantaardige eiwitbron en het is ook behoorlijk populair. Het is vrij van lactose en het bevat alle belangrijke aminozuren. Doordat het vetarm is en isoflavonen bevat (plantaardige sterolen van sojabonen), kan het helpen het cholesterol te verlagen.

 

Het beste eiwitpoeder hoe te kiezen 5

Ok, ik heb de verschillende soorten eiwitten leren kennen, wat nu?

Nu is het tijd dat u leert hoe eiwit te kiezen. Laten we ervan uitgaan dat u een eiwit zoekt om te consumeren na de training en dat u hulp nodig heeft een wei-eiwit supplement te kiezen.

Bij Zumub hebben we méér dan 250 wei-eiwit supplementen beschikbaar…dus, hoe kiest u de beste?

Eiwit kwaliteit

Het beste eiwitpoeder hoe te kiezen 6

Er zijn vele factoren te overwegen in deze evaluatie, de belangrijkste is de kwaliteit van het aminogram.

Wanneer we een eiwitsupplement kopen, willen we ons doel bereiken, en om dit te doen, moet het eiwit een goed aminozuurprofiel hebben. Van de 20 typische aminozuren die voorkomen in de meeste eiwitsupplementen, zijn de belangrijkste:

 • BCAAs (vertakte keten aminozuren) (leucine, isoleucine, en valine), die een belangrijke rol spelen in het opbouwen van spiermassa
 • Glutamine, essentieel voor spierherstel

Als regel, hoe méér van deze aminozuren, hoe beter.

De hoeveelheid eiwitten

De hoeveelheid eiwitten per portie is een andere belangrijke factor bij het kiezen van eiwitten.

 

Het beste eiwitpoeder hoe te kiezen 7

Op deze foto hebben we twee eiwitten: Dymatize Iso 100, dat bestaat uit wei isolaat en Elite Wei, dat bestaat uit wei concentraat. Beide hebben 25 gram eiwitten per portie, maar de portie van Iso 100 is 29 gram terwijl Elite Wei een portie nodig heeft van 35 gram om dezelfde 25 gram eiwitten te krijgen!

Daarmee weten we data Iso 100 puurder is en relatief gezien meer eiwitten bevat; wanneer we de 25 gram eiwitten delen door 29 gram van de Iso 100 portie, krijgen we een eiwitinhoud percentage van 86 %, terwijl we bij Elite Wei slechts een eiwitinhoud percentage krijgen van 71 %.

Dus, indien deze producten dezelfde prijs zouden hebben, dan zou Iso 100 duidelijk de beste keuze zijn!

Wat ons brengt naar…

De prijs van eiwitten

We hoeven geen fortuin uit te geven voor het juiste eiwit! Behalve de kwaliteit, zijn er andere factoren om in overweging te nemen wanneer het gaat om de prijs:

 • Marketingkosten (meer adverteren maakt het duurder)
 • Transportkosten en importkosten (vooral met Amerikaanse producten)

Andere aspecten om te overwegen wat betreft de prijs, zijn:

 • Verpakking (bijv: BiotechUSA heeft hetzelfde product verkrijgbaar in plastic pot en in hersluitbare zak)
 • Hoeveelheid (normaal gesproken, hoe groter de verpakking, hoe groter de korting. Dus, een 4,5 kg verpakking is relatief goedkoper dan een 1 kg verpakking)

Smaakstoffen en smaak

Er zijn vele verschillende smaken eiwitten (chocolade, aardbei en vanille zijn de meest voorkomende smaken). Dit aspect hangt af van uw persoonlijke smaak, dus u kunt onze klantenbeoordelingen lezen en beslissen welke voor u het beste zal smaken.

Het Juiste Eiwit

Met bijna 700 verschillende opties bij Zumub, kan het lastig voor u zijn het juiste eiwit te kiezen! In dit artikel, hebben we u laten zien welke verschillende soorten eiwitten er zijn en hoe deze wel of niet in uw behoefte kunnen voorzien. Bijvoorbeeld, indien u op dieet bent, is het beter een supplement te kiezen dat méér eiwitten, en minder koolhydraten en vetten bevat.

In het kort, er zijn verschillende soorten eiwitten en het populairste is wei-eiwit, vooral geconsumeerd na de training.

Er zijn verschillende factoren te overwegen wanneer we een eiwitsupplement kiezen. In het voorbeeld gebruikten we wei-eiwit, maar dezelfde factoren kunnen worden toegepast voor alle soorten eiwitten. Wanneer we eiwit kiezen, zou u deze criteria moeten overwegen om het maximale uit uw investering te halen:

 • Kwaliteit (bekijk het aminogram)
 • Hoeveelheid (bereken de relatieve hoeveelheid eiwitten)
 • Prijs
 • Smaak

 

Indien u 100 % Whey van Firm Foods nog niet kent, dan raden we aan dat u deze probeert! Uitgebracht in 2015, is het nu al het bestverkopende eiwit bij Zumub, omdat het de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft, u kunt 2 kg topkwaliteit wei-eiwit kopen voor de meest concurrerende prijs op de markt (minder dan 30 €).

Bent u het daarmee eens? Laat ons weten in de reacties hieronder hoe uw beslissingsproces ging voor het kiezen van eiwit.

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Urbano Veiga

Urbano Veiga
Urbano Veiga is de oprichter en CEO van Zumub.com. Hij is dagelijks bezig om je de best mogelijke service te verlenen en een verscheidenheid aan prijzen en producten om je te helpen je doelen te bereiken.

Check Also

Aminozuren

Wat zijn aminozuren en wat doen aminozuur supplementen?

Aminozuren zijn erg populair in de wereld van voedingssupplementen, vooral binnen de categorie spieropbouw en ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *