Home / Recepten / Gezonde Kerst Truffels

Gezonde Kerst Truffels

van @bananaeamendoim

De Kerst staat voor de deur en we weten allemaal dat deze tijd van het jaar zwaar kan zijn voor je dieet. Tussen zoetigheid en hapjes is het normaal om je dieet te negeren, maar je hoeft niet uit de buurt te blijven van alle lekkernijen om gezond te blijven gedurende de feestdagen. Ten slotte heeft niemand gezegd dat een Kerst-nagerecht niet gezond kan zijn.

Dus, vandaag brengen we je een lekker en gezond nagerecht-recept dat je van deze feestdagen zal laten genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je dieet. Ga aan het werk en verras je familie met deze gezonde Kerst truffels.

Ingrediënten

Voor dit recept heb je nodig:

  • 1/2 kopje Zumub dadels (ongeveer 10 dadels)
  • 1/2 kopje Zumub geroosterde cashewnootjes
  • 1 eetlepel Zumub Pindakaas crunchy
  • Kokend water
  • Zumub geraspte kokos
  • Zumub hazelnoten (fijngehakt)
  • 1/2 eetlepel Zumub cacaopoeder

Bereiding

1 – Begin door de ontpitte en gebroken dadels in een kom met kokend water te doen. Voeg de cashewnootjes toe en laat ze gedurende enkele minuten weken.

2 – Doe de dadels, de cashewnootjes en de pindakaas in een keukenmachine (zonder het water). Maal totdat je een consistent deeg krijgt waarmee je kunt werken. Indien nodig, voeg je een beetje van het water toe (maximaal 3 eetlepels).

3 – Met je handen, maak je kleine bolletjes met de helft van het deeg en rol ze door de geraspte kokos.

4 – Voeg het cacaopoeder toe aan de andere helft van het deeg en maal. Maak bolletjes en rol ze door de fijngehakte hazelnoten en/of het cacaopoeder.

Zet de truffels in de koelkast om ze te laten verharden alvorens ze te serveren.

Geniet van de feestdagen zonder je zorgen te maken over je dieet met deze Kerst truffels, van @bananaeamendoim. Probeer dit recept en laat je familie zien dat gezonde zoetigheid ook lekker kan zijn.

Fijne Kerst!

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Zumub.com

Zumbu.com provides the largest selection and lowest prices on supplements in Europe, with over 8000 different products. Free shipping or 24/48H delivery options for all EU countries.

Check Also

Tonijn: De ster van de show

De recepten van deze week zijn geschikt als lunch, diner, of een gezond tussendoortje. Ja, ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *