Home / Supplementen / De beste weight gainers: bekijk onze selectie!

De beste weight gainers: bekijk onze selectie!

In gewicht toenemen betekent niet buitensporige hoeveelheden onnodig vet in het lichaam opslaan.

Wanneer dat gebeurt, kan dit leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals een vergroot risico op hartziekten of zwaarlijvigheid.

Natuurlijk heeft u vetten nodig, maar u dient voorzichtig te zijn met de hoeveelheden en de soorten vetten die u aan uw dieet toevoegt.

Vergeet niet dat indien u een “hard gainer” bent, of indien u gewoon uw gewicht wilt verhogen of indien het Bulk seizoen is (voor sporters), u het aantal caloriën dat u consumeert dient te verhogen.

Calorie inname > Calorie verbruik

Het zal betekenen dat u méér voeding moet eten. Indien u uw gezondheid niet wilt verslechteren met de verkeerde voeding, of indien u een snelle stofwisseling of een gebrek aan eetlust heeft, dan kan het helpen een supplement aan uw dagelijkse routine toe te voegen, om uw doel sneller te bereiken.

Vergeet niet! U dient in gewicht toe te nemen door in spiermassa toe te nemen, niet in vet. En dit is mogelijk met een goede weight gainer, een goed dieet en een goed trainingsprogramma.

Er zijn vele goede weight gainers verkrijgbaar, leer de beste weight gainers kennen die we voor u hebben geselecteerd.

Ingrediënten die een goede weight gainer dient te bevatten

Of u nu mager bent of spiermassa wilt opbouwen door te trainen, het wordt altijd aanbevolen naast een goed dieet ‘’iets extras’’ te gebruiken. U kunt onze artikelen over oefeningen en dieet voor gewichtstoename lezen om u in dit proces te helpen.

Dit “iets extras” kan een weight gainer zijn.

Energie of caloriën is wat u bovenaan het etiket van uw gainer zult zien staan. Dit verwijst naar de hoeveelheden energie die een voedingsmiddel, of in dit geval een supplement, bevat.

Maar het gaat niet alleen over de caloriën. U dient te kijken naar waar de caloriën vandaan komen en te letten op de ingrediënten die het product bevat. De ingrediënten van een weight gainer variëren van product tot product, maar het gebruikelijkste zijn:

 • Koolhydraten: helpen door u energie te geven voor uw dagelijkse lichaamsfuncties, zoals de spierfunctie. Ze helpen tevens voedingsstoffen naar de spiercellen te transporteren, dus ze zullen u helpen om eiwitten en aminozuren te gebruiken. Enkele voorbeelden zijn: dextrose, maltodextrine en havermout.
 • Eiwitten: helpen u spieren op te bouwen en te herstellen van de training. Het meest voorkomende soort eiwit in een gainer supplement, is wei-eiwit.

Een goede weight gainer dient een goede eiwit-koolhydraat verhouding te hebben.

 • Vitamines en mineralen: energiebron, helpen vrije radicalen te bestrijden en verbeteren het immuunsysteem.
 • Creatine: geeft uw lichaam een explosieve kracht en verbetert het uithoudingsvermogen. Het gebruikelijkste is creatine monohydraat. Het helpt u tevens van de training te herstellen.
 • Aminozuren: zoals BCAA’s en L-glutamine. Ze helpen spiermassa op te bouwen en te herstellen na de training.

Weight gainers bevatten vele ingrediënten

Het kiezen van de juiste weight gainer

Indien het de eerste keer is dat u een gainer koopt, dan kan het lastig zijn het juiste weight gainer supplement te kiezen.

Misschien moet u zelfs met enkele producten experimenteren om te ontdekken wat het beste werkt voor u. Verschillende supplementen hebben verschillende variaties van ingrediënten. U dient te kiezen afhankelijk van wat uw lichaam nodig heeft, uw dieetgewoonten, trainingsroutine en uw doelen.

Niet alle lichamen zijn hetzelfde en de manier waarop elke persoon reageert verschilt ook. Er is niets beter dan uitproberen.

Er zijn vele merken en productopties. U kunt tevens het onderscheid maken tussen heavy gainers en light gainers.

Ontdek wat we voor u hebben voorbereid!

Verschillende soorten weight gainers

Het kiezen van de juiste weight gainer kan lastig zijn. Maar we zijn er om u te helpen.

U dient uw doelen te kennen om de beste beslissing voor een product te kunnen nemen.

Het gaat niet alleen om de merken, u kunt tevens kiezen tussen light en heavy gainers.

Heavy gainers

Indien u een hard gainer bent of indien u sneller of in een beperkte tijdsperiode in gewicht probeert toe te nemen (om een bulking fase te beginnen, bijvoorbeeld), dan is het misschien goed voor u om een heavy gainer te gebruiken!

Dit soort gainer verwijst naar de gainers die boordevol caloriën zitten, méér koolhydraten bevatten en grotere porties hebben.

Instant Mass Heavyweight van Reflex is een voorbeeld van een heavy gainer

 

Light gainers

Indien u probeert uw gewicht te behouden of te laten toenemen, vooral door middel van spiermassa, dan kan een light gainer genoeg zijn. Het kan tevens goed zijn voor degenen die een lastigere spijsvertering hebben.

Een light gainer bevat minder caloriën dan een heavy gainer, en heeft een betere verhouding van eiwitten tot koolhydraten, om u te helpen vooral door middel van spiermassa in gewicht toe te nemen. En de porties zijn tevens aanmerkelijk kleiner.

Mass Gainer by Firm Foods is an example of a light gainer

 

Het etiket links is van Instant Mass Heavy van Reflex en het etiket rechts is van Muscle Fuel Mass van USN.

We hebben de hoeveelheden caloriën, koolhydraten en eiwitten omcirkeld.

etiket

Het etiket links is van een heavy gainer. Elke portie (300 gram) bevat 1160 caloriën, 219 gram koolhydraten, maar slechts 60 gram eiwitten, in een bijna 4:1 koolhydraten tot eiwitten verhouding. Dit betekent dat voor elke 4 gram koolhydraten, er slechts 1 gram eiwitten is.

Het etiket rechts is van een light gainer. Elke portie (155 gram) bevat 619 caloriën, 99 gram koolhydraten en 46 gram eiwitten in een bijna 2:1 koolhydraten tot eiwitten verhouding.

Dit betekent dat door de eerste te consumeren, u ongeveer twee keer zoveel caloriën en koolhydraten binnen krijgt, maar slechts 33 % méér eiwitten.

De heavy gainer is beter indien u snel in gewicht wilt toenemen en het niet erg vindt wat vet op te slaan. De light gainer is het beste indien u in massa wilt toenemen, vooral door middel van een toename in spiermassa.

Het is interessant op de hoeveelheden eiwitten te letten. Het verschil tussen de twee producten is niet zo groot, en dat is een goed teken voor de light gainer.  

Hier heeft u enkele andere opties. We hebben geprobeerd de beste producten met de beste prijs-kwaliteit verhouding te selecteren.

weight gainers selectie

De belangrijkste voordelen van weight gainers

Indien u overweegt supplementen voor gewichtstoename te gebruiken, dan dient u te weten dat u de effecten kunt verbeteren door ze met training en een gebalanceerd dieet te combineren.

Een weight gainer zal u helpen om:

 • In gewicht toe te nemen
 • Sneller van uw training te herstellen
 • U de caloriën te geven die u nodig heeft, op een gemakkelijkere en smaakvollere manier
 • Spieren op te bouwen
 • Tijd te besparen wanneer het gaat over het bereiden van maaltijden
 • Uw lichaam energie te geven

Aanbevelingen voor het gebruiken van een weight gainer

Wanneer u supplementen koopt, dient u realistische verwachtingen te hebben.

Er zijn geen wondersupplementen om in gewicht toe te nemen. Het zal niet gemakkelijk zijn binnen zeer korte tijd in gewicht toe te nemen, alleen door supplementen te gebruiken, in elk geval niet op een gezonde manier.

De gebruiksaanwijzingen voor gainers verschillen voor elk product. Lees alstublieft altijd de gebruiksaanwijzing van het product.

Wanneer u overweegt een supplement voor gewichtstoename te gebruiken, dient u enkele dingen te onthouden:

 • Heb een gebalanceerd dieet: gedachteloos eten helpt nooit de gewenste hoeveelheden in gewicht toe te nemen. Het kan zelfs leiden tot obesitas en ziektes.
 • Ze dienen gemakkelijk opgenomen en verteerd te worden. Misschien raakt uw lichaam eraan gewend en zullen ze gemakkelijker verteerd worden, maar misschien gebeurt dit niet. U zou met een light gainer kunnen beginnen.
 • Kies de smaak zorgvuldig. Het is gemakkelijker een gainer met een lekkere smaak dan een met een vieze smaak te consumeren.
 • Volg de doseringen op: Heb geduld, de resultaten zullen komen.
 • Training: Weight gainer supplementen doen het werk niet alléén, maar indien u traint zullen ze het proces van gewichtstoename versnellen.
 • U dient tevens op de ingrediënten die op het etiket vermeld staan te letten. Controleer waar de caloriën vandaan komen. Let op met de hoeveelheden suikers en verzadigde vetten en kies er één met een goede koolhydraat-eiwit verhouding.

Onthoud, indien u de juiste supplementen gebruikt en een gezonde levensstijl leidt, inclusief trainingsprogramma, dan zult u dichterbij het lichaam komen dat u altijd al heeft willen hebben.

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Zumub.com

Zumub.com
Zumub.com

Check Also

supplements selection

Essentiële supplementen voor Bodybuilding: leer van de profs

Met zo’n grote variëteit aan supplementen op de markt is het niet altijd eenvoudig om ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *