Home / Voeding / Betacaroteen

Betacaroteen

Betacaroteen

Betacaroteen is een natuurlijk pigment dat in veel planten wordt aangetroffen en dat verantwoordelijk is voor de oranje kleur in bepaald fruit en groeten, zoals sinaasappels, wortels, papaja, dadelpruim, pompoen, watermeloen en cantaloupe.

Als Betacaroteen wordt ingenomen, kan het omgezet worden in Vitamine A (retinol) of kan het gebruikt worden om cellen tegen bescherming tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Deze eigenschap is dankzij de ontgiftende en anti-verouderende werking.

Behalve dat het een voorloper is van Vitamine A, is Betacaroteen goed voor de gezondheid van ogen, het vermindert het risico van hartaandoeningen en het versterkt het immuunsysteem. Bovendien helpt het bij een glanzende teint.

Een tekort aan betacaroteen komt niet erg vaak voor, maar het leidt gewoonlijk tot problemen met zicht (nachtblindheid, oogontstekingen en droge ogen), droge en geïrriteerde huid en haarverlies. Een gezonde volwassene zou maximaal 30 mg Betacaroteen per dag. Voor een hoger niveau van opname van dit pigment moet voedsel dat rijk aan Betacaroteen is geconsumeerd worden, samen met voedsel dat rijk is aan Vitamine C en E, bijvoorbeeld het combineren van een wortel met wat druppels citroen.

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Zumub.com

Zumbu.com provides the largest selection and lowest prices on supplements in Europe, with over 8000 different products. Free shipping or 24/48H delivery options for all EU countries.

Check Also

Aumentare massa muscolare

Spiermassa opbouwen: 10 essentiële stappen

In het volgende artikel gaan we een reeks te volgen stappen of factoren beschrijven waarmee ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *