Home / Supplementen / Wat is de beste pre-workout en waarom zou je er een gebruiken?

Wat is de beste pre-workout en waarom zou je er een gebruiken?

Het is belangrijk uw training te organiseren, en het gaat niet alleen maar over het denken over de tijd om te trainen of de kleding die u zult dragen. Het gaat ook over wat u kunt doen om uw prestaties gedurende de training te verbeteren, en vaak betekent dit een pre-workout supplement gebruiken! Dit is een van de trucs die u kunt gebruiken om uw training te verbeteren, en dit is waarom u zou moeten weten wat de beste pre-workout voor u is.

Indien u van de sportschool houdt en indien u uw trainingsprestaties wilt verbeteren, dan is dit artikel voor u.

Hier zult u leren waarom u pre-workout supplementen zou moeten gebruiken, welke ingrediënten deze zouden moeten hebben, welke opties in de markt verkrijgbaar zijn, en hoe u de beste pre-workout kunt kiezen (of creëren).

een pre-workout zal u helpen uw prestaties te verbeteren

Wat is een pre-workout supplement?

Een pre-workout is een energiegevend supplement dat stimuleert en motivatie voor de training geeft. Het bestaat uit een ingredient of verschillende ingrediënten die als doel hebben de prestaties van het lichaam gedurende de training te verbeteren, de spieropbouw te verbeteren en het uithoudingsvermogen, de energie en de kracht te vergroten.

Jaren geleden was het gewoon om een eenvoudig mengsel te maken van sinaasappelsap met een stimulant genaamd efedrine, extreem krachtig en met gezondheidsrisico’s. Hoe dan ook, de risico’s die dit veroorzaakte, hebben het gebruik hiervan in de meeste delen van de wereld verboden gemaakt.

Gelukkig is er tegenwoordig een grote variëteit aan pre-workout supplementen verkrijgbaar die verschillende ingrediënten combineren om verschillende doelen te bereiken zonder gezondheidsrisico’s indien u ze zorgvuldig gebruikt.

uw weerstand neemt toe met een pre-workout supplement

Waarom zou ik een pre-workout supplement moeten gebruiken?

Indien u méér energie en intensievere trainingen wilt hebben, méér  kracht, méér concentratie en méér  weerstand, overweeg dan een pre-workout supplement (of een mix) te gebruiken.Indien u al deze factoren kunt verbeteren, waarom zou u dan niet enkele supplementen proberen die aangepast zijn aan uw behoeften en trainingsdoelen? De aangeduide supplementen bevatten creatine, aminozuren, cafeïne en andere stimulanten, zoals u kunt zien in de ingrediëntenlijst die we hieronder presenteren.

kracht, energie en concentratie is wat u kunt krijgen van een pre-workout

Ingrediënten die een pre-workout supplement zou moeten bevatten

Kracht en energie boosters

 1. Creatine: is verantwoordelijk voor het vergroten van de maximale kracht, vermindert vermoeidheid en zorgt voor een beter herstel.
 2. Beta-alanine: vermindert vermoeidheid waardoor u gedurende langere tijd kunt trainen.
 3. Betaïne: reguleert de aanwezigheid van homocysteïne, een aminozuur dat spiergroei en het verlies van vetmassa hindert. Het verbetert tevens de toename van spiermassa.

Kracht boosters

 1. L-Tyrosine: voorkomt dat zenuwcellen beschadigd raken door gifstoffen en houdt de geest scherp, alert en gefocust. Dit ingrediënt verlicht mentale vermoeidheid, verbetert het geheugen en bestrijdt stress en depressie.
 2. Taurine: heeft verschillende voordelen: cellulaire hydratatie; betere eiwitsynthese; gelijkaardig effect als insuline; betere hersenprestaties; beïnvloedt spiergroei; ondersteunt het cardiovasculaire systeem en het zenuwstelsel; vermindert stress en levert anti-oxidantenbescherming.
 3. Vitamines: behalve het energiegehalte verbeteren en de spierkracht behouden, zijn ze belangrijk om bepaalde ziektes te bestrijden en om het immuun- en hormonale systeem te reguleren.

Stimulanten

 1. Cafeïne: het wordt gebruikt om de fysieke en mentale energie te bevorderen. Het helpt tevens bij gewichtsverlies, onderdrukt de eetlust (goed voor mensen op dieet), versnelt de spijsvertering en stelt vermoeidheid uit.
 2. Yerba mate: het is een stimulerende plant die cafeïne bevat en helpt vermoeidheid te verminderen.

Spieropbouw

 1. BCAA’s: dit zijn aminozuren om spieropbouw en –herstel te bevorderen.
 2. Glutamine: bevordert een sneller herstel van spierweefsel, en daardoor, spieropbouw.
 3. L-carnitine: een aminozuur verantwoordelijk voor het vermeerderen van de energie, het verbeteren van de prestaties en spierdefinitie en het zorgt ervoor dat u sneller gewicht verliest.

Vaatverwijders

 1. L-arginine: vergroot de productie van stikstofoxide, dat verantwoordelijk is voor het ontspannen en verwijden van de bloedvaten, waardoor méér bloed en voedingsstoffen de spiercellen binnen zullen gaan. Het resultaat is een gevoel van stevigere spieren.
 2. L-citruline: het verhoogt tevens het stikstofoxidegehalte en vermindert de opbouw van zuren gedurende de training, wat een intensievere en langdurigere training mogelijk maakt.
 3. Biet en granaatappel: ze hebben een hoge concentratie nitraat die uiteindelijk transformeert in stikstofoxide, dat bijdraagt aan de verwijding van de bloedvaten. Het heeft tevens een anti-oxidanten functie.

Hersenactiviteit boosters

Choline: bevordert de activiteit van de neurotransmitter acetylcholine, essentieel voor een goede functie van het zenuwstelsel en de hersenen.

cafeïne is een van de ingrediënten aanwezig in sommige pre-workout supplementen

Welk pre-workout supplement moet ik kiezen?

Het aanbod is groot, maar u kunt enkele van onze bestverkopende pre-workouts overwegen die heel compleet zijn:

 • Cellucor-C4 Pre-workout: bevat onder andere ingrediënten zoals beta-alanine, creatine nitraat, arginine, vitamine C, L-tyrosine, cafeïne.Het is een energieverbeteraar die de adrenaline laat toenemen en vermoeidheid vermindert, en méér spierkracht, uithoudingsvermogen en mentale concentratie levert.
 • Scitec Nutrition-Hotblood 3.0: het bestaat uit een lange lijst ingrediënten, onder andere de aminozuren L-arginine, L-tyrosine, taurine and L-ornithine, vitamines, een matrix van multi-creatines (monohydraat, Cre-Alkalyn, fosfaat, pyruvaat etc.), beta-alanine, cafeïne, L-carnitine, magnesium.Helpt de maximale kracht te behouden, zet ongelooflijke spier pompen in gang, verbetert de concentratie, de prestaties en de algehele intensiteit van sportactiviteiten en is een energiegevende stimulant.
 • USP Labs-Jack3D Advanced: bevat een uitgebreide reeks ingrediënten, waaronder de belangrijkste die we hiervoor hebben genoemd, zoals beta-alanine, cafeïne, L-citruline en L-tyrosine.Het versnelt de regeneratie van ATP, vergroot de productie van stikstofoxide om de langverwachte spier pomp te krijgen, vergroot het uithoudingsvermogen waardoor u gedurende langere tijd kunt trainen, en geeft u energie.

C4 is een voorbeeld van een pre-workout formule die uw prestaties zal verbeteren

Hoe gebruikt u een pre-workout?

U kunt ervoor kiezen een  supplement te gebruiken die de hierboven genoemde ingrediënten bevat, ingrediënten mengen of een kant-en-klare formule kiezen!

De formules die we u hebben gepresenteerd zijn mengsels van kant-en-klare ingrediënten die het gemakkelijker voor u zullen maken omdat u de genoemde ingrediënten niet hoeft te zoeken en ze niet zelf hoeft te mengen. Deze formules bevatten een set ingrediënten die samenwerken als verbeteraars van uw fysieke prestaties.

 • Cellucor-C4 Pre-Workout: Begin met een gemengde dosering met 130ml-180ml water 20-30 minuten vóór de training. Nadat u uw reactie op het product hebt geëvalueerd, kunt u het bij 1 dosering houden of het verhogen naar twee.
 • Scitec Nutrition-Hotblood 3.0: U dient uw tolerantie voor het product te evalueren door te beginnen met slechts een halve dosering. Nadat u weet hoe u reageert, kunt u een dosering mengsen met 300-500 ml koud water. Omdat het mengsel enigszins gas genereert, dient u de dop van de fles te openen wanneer u het mengt (elke 5 seconden) om onbedoelde drukopbouw te voorkomen.
 • USP Labs-Jack3D Advanced: Meng 1 lepel met 120ml water 30-45 minuten vóór de training. De dosering kan geleidelijk worden verhoogd, maar er zijn enkele aanwijzingen die u dient te respecteren. Overschrijd de dosering niet en gebruik het product niet gedurende méér dan 5 dagen binnen een periode van 7 dagen.

Onthoud: begin uw training 30 tot 40 minuten van tevoren met een goede pre-workout.

Pre-workout bijwerkingen

Terwijl pre-workout supplementen als doel hebben de trainingsprestaties te verbeteren, zijn er potentiële risico’s aan het gebruik van bepaalde supplementen verbonden. Sommige zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor mensen met nierproblemen, andere kunnen de bloeddruk verhogen en andere zouden uitdroging kunnen veroorzaken. U dient altijd een specialist te raadplegen en te evalueren hoe uw lichaam reageert om te weten te komen wat het beste pre-workout supplement voor u is.

In conclusie

Het beste pre-workout supplement hangt af van uw doel: of u méér kracht en energie wilt hebben om het meeste uit uw training te halen, of u uw spieren sterker dan ooit wilt voelen, of u uw spieren wilt laten groeien, of u uw hersenfunctie wilt verbeteren (focus en motivatie), uw eetlust wilt onderdrukken of vermoeidheid gedurende de training wilt verminderen.

Kies formules die de verschillende ingrediënten die we hier aan u hebben gepresenteerd combineren, want dat zijn complete producten die de kwaliteit van uw trainingen kunnen verbeteren.

Om uw ideale pre-workout te kiezen, is niets beter dan te proberen en er achter te komen hoe uw lichaam reageert.

Wat is uw ervaring met pre-workout supplementen? Vertel ons alles in de reacties hieronder ?

 

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Mariana Saraiva

Mariana is an editor at Zumub Blog. She enjoys doing outdoor exercise and researching and sharing knowledge about fitness and nutrition. When she's not writing, she likes to travel and read about people and places.

Check Also

Aminozuren

Wat zijn aminozuren en wat doen aminozuur supplementen?

Aminozuren zijn erg populair in de wereld van voedingssupplementen, vooral binnen de categorie spieropbouw en ...

2 comments

 1. Iliana Westerling

  Du hast hier wirklich einige gute Punkte genannt! Sehr informativ, vielen Dank für diesen Beitrag! 🙂

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *