Home / Recepten / 5 gezonde tussendoortjes om te eten zonder schuldgevoel

5 gezonde tussendoortjes om te eten zonder schuldgevoel

De opties die we beschikbaar hebben om als tussendoortje te eten, of het nu in cafés, bars of supermarkten is, zijn niet altijd de beste opties om een gezonde levensstijl te behouden.

Een strategie om het eten van deze ongezonde opties te vermijden en tevens uw honger te stillen, de trek te stillen en met u mee te nemen waar u ook gaat, is uw eigen tussendoortjes te bereiden.

In het artikel van vandaag zal ik u leren hoe u recepten voor gezonde tussendoortjes kunt bereiden, die u overal mee naartoe kunt nemen. Ze zijn zeer eenvoudig en snel te bereiden. Probeer ze nu!

Recepten voor gezonde tussendoortjes

U kunt gezonde tussendoortjes bereiden door ingrediënten te gebruiken die zo natuurlijk mogelijk en zo min mogelijk bewerkt zijn en die het maximale van hun originele smaak en eigenschappen behouden.

De beste ingrediënten om gezonde tussendoortjes te bereiden, zijn eenvoudigweg voedingsmiddelen die gezond zijn, bijvoorbeeld:

  • Alle soorten zaden: chia, lijnzaad, pompoenpitten, sesam etc. Ze zijn rijk aan mineralen en vezels en zijn een bron van gezonde vetten.
  • Alle soorten haver, ofwel in de vorm van vlokken of meel met een smaakje. In het bijzonder havermout, waarmee u tal van recepten kunt maken: koekjes, cakes, biscuitjes, repen etc.). Het is rijk aan vezels en eiwitten en geeft een vol gevoel.
  • Gezonde vetten, zoals kokosolie en olijfolie.
  • Noten, zoals walnoten en amandelen. Ze zijn rijk aan eiwitten, mineralen, vitamines en onverzadigde vetten.
  • Groenten: zijn rijk aan vitamines, mineralen, vezels en bevatten weinig calorieën.

Waarom zijn deze voedingsmiddelen gezond?

Omdat het grotendeels onbewerkte voedingsmiddelen zijn, die weinig suiker en geen gehydrogeneerde vetten bevatten en een oneindig aantal voordelen voor uw gezondheid bieden en het behouden van een gezond immuunsysteem.

Recepten

Knapperige wortelsticks

Wortelen

Ingrediënten

U heeft eenvoudigweg wortelen nodig, de hoeveelheid die u wilt en kruiden en specerijen naar smaak. Mijn aanbeveling is: peper, basilicum, knoflookpoeder en zout.

Bereidingswijze

  1. Was en schil de wortelen, verwijder de 2 uiteinden van de worteltjes om ze meer vierkant te maken en snijd ze door de lengte in de vorm van sticks.
  2. Wanneer ze allemaal gesneden zijn kunt u ze gedurende 5-10 minuten in de oven bakken op 180°C, afhankelijk van de oven en van uw persoonlijke smaak – of u ze zachter wilt of meer geroosterd.

Tip: Sprenkel er een beetje olijfolie overheen wanneer ze klaar zijn, om méér voedingsstoffen, méér smaak en méér sappigheid aan de wortelsticks te geven.

De voordelen van wortelen zijn: naast het zicht te verbeteren (omdat ze rijk zijn aan vitamine A, een zéér belangrijke vitamine voor het behouden van een normaal zicht), zijn ze rijk aan kalium, ijzer en calcium en helpen ze spijsverteringsproblemen te beheersen, doordat ze rijk zijn aan vezels.

Fitte Popcorn (zonder vet)

Popcorn

Ingrediënten

Een zak maïs zonder toegevoegde zout, suiker en conserveermiddelen.

Trouwens, deze hoeveelheden zijn voor 2 personen.

Bereidingswijze

  1. Doe 10 eetlepels maïs in een glazen schaal. Voor elke eetlepel maïs, voegt u een eetlepel water aan de schaal toe, voeg dan naar smaak jodiumhoudend zout toe.
  2. Dek dan af met transparante folie om de schaal volledig te bedekken, zorg ervoor dat het stevig vast zit, zodat de popcorn niet kan ontsnappen.Maak verschillende gaatjes in de folie zodat alle lucht er niet in blijft zitten.
  3. Plaats gedurende 3 tot 5 minuten in de magnetron op maximaal vermogen en klaar!

Tip: Indien u niet van zoute popcorn houdt, bereid ze dan zonder zout en wanneer ze klaar zijn, kunt u stevia of fitness chocoladesiroop, pindakaas of amandel crème toevoegen.

Gezonde koekjes

Havermoutkoekjes

Ingrediënten

U heeft nodig:

1 ei

50 gram havermeel de smaak die u het lekkerste vindt

5 gram gist

1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze

  1. Klop het ei een beetje met een vork.
  2. Doe het havermeel en de gist in een kom en meng goed.
  3. Meng het meel met het ei, roerend met een vork en voeg de kokosolie toe, van tevoren gesmolten in de magnetron gedurende 10 seconden.
  4. Vorm de koekjes (niet te dik) op de bakplaat. U kunt enkele stukjes pure chocolade bovenop toevoegen. Bak ze gedurende 15-20 minuten in de oven op ongeveer 180°C.

Fitnessrepen

Eiwitrepen

Ingrediënten

10 dadels

60 ml water

1 lepel wei-eiwit, de smaak van uw voorkeur

200 gram havermeel

1 eetlepel puur cacaopoeder

2 eetlepels pure honing

1 theelepel vanille extract

Voor de coating:

Stukjes bittere chocolade om te smelten, 85 gram

½ eetlepel neutrale kokosolie

1handvol amandelen

1 handvol pompoenpitten

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten in een kom (behalve de ingrediënten voor de coating). Het zal een deegachtige massa worden.
  2. Doe het deeg in een rechthoekige vorm voor repen. Druk het met de handen aan, zodat het zeer compact wordt.
  3. Bak gedurende 10 tot 15 minuten in de oven op 180°C.
  4. Terwijl de repen afkoelen, doet u de coating in een kopje met kokosolie en dit plaatst u gedurende ongeveer 30 seconden in de magnetron om het te smelten, dan voegt u de repen toe om ze een spectaculaire smaak te geven.

Rijstwafels

Rijstwafels

Dit is het gemakkelijkste en snelste tussendoortje om te bereiden, omdat het niet gekookt of gebakken hoeft te worden en u niet hoeft te wachten totdat het klaar is.

U kunt allerlei soorten gezonde voedingsmiddelen op deze rijstwafels doen, maar ik zal u een idee geven: U kunt er pindakaas, schijfjes appel en chiazaadjes op doen. Probeer het, u zult het heerlijk vinden.

Met deze ideeën heeft u gezonde, smaakvolle en gemakkelijk te bereiden tussendoortjes tot uw beschikking die u overal mee naartoe kunt nemen. Het is niet nodig uw dieet te schaden om uw honger te stillen!

Alle hierboven genoemde recepten zijn ontwikkeld zowel voor sporters als voor álle soorten mensen die hun gewicht willen beheersen, daarom bevatten ze alle noodzakelijke voedingsstoffen voor een actief en gezond leven.

Probeer ze en deel uw ervaring in de opmerkingen!

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Pedro Giner

Pedro is graduated in General Nutrition and Sports Nutrition. He works daily to improve the health and fitness of those who ask him for it. And that's what he also intends with every word he writes, to inspire and guide others into a healthier lifestyle.

Check Also

Banaan en chocolade chip muffins: gezonde versie!

We zijn terug met nog een recept om te eten en meer te willen! Deze ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *