Home / Geen onderdeel van een categorie / 11 Supplementen om Fysieke en Mentale Vermoeidheid te Bestrijden

11 Supplementen om Fysieke en Mentale Vermoeidheid te Bestrijden

Given the current situation, fear and concern are normal defences of our body to something we do not know. Covid-19 did that to us; an invisible “enemy” who lock us inside our homes and made us physically and mentally exhausted. This symptomatology can be mitigated by resorting to a healthy diet rich in fruit and vegetables. However, the foods available are not always in their ideal method of preservation, or the way we cook them does not allow us to guarantee the ideal preservation of their nutritional characteristic

Gegeven de huidige situatie zijn angst en zorgen normale verdedigingen van ons lichaam tegen iets dat we niet kennen. Covid-19 deed dat bij ons; een onzichtbare “vijand” die ons in onze huizen opsluit en ons fysiek en mentaal vermoeid maakt. Deze symptomatologie kan verzacht worden door toevlucht te nemen tot een gezond dieet dat rijk is aan groenten en fruit. Echter, de verkrijgbare voedingsmiddelen zijn niet altijd in hun ideale methode van behoud, of de manier waarop we ze koken staat niet toe om het ideale behoud van hun voedingswaarden te garanderen.

Om goede mentale gezondheid te behouden en een goede hersenfunctie te garanderen, zijn vitamines, mineralen, essentiële aminozuren (degene die ons lichaam niet zelf van nature produceert) en vetzuren, vooral meervoudig onverzadigde omega-3 en omega-6 nodig. De hersenen zijn het eerste orgaan dat voedingsstoffen ontvangt wanneer deze beschikbaar worden, en het is tevens het orgaan dat het eerst een tekort voelt wanneer ze niet gemakkelijk biobeschikbaar zijn. Daarom zullen we, wanneer we niet in staat zijn om onze energie- en vitaminen-behoeften uit onze dagelijkse voeding te bedwingen, ons tot voedingssupplementen moeten wenden om de noodzakelijke voedingsstoffen en vitamines te verkrijgen.

In deze zin zijn er voedingssupplementen die nuttig kunnen zijn in situaties van fysieke en mentale vermoeidheid.

Vitamine A: Helpt in het vermogen om je te concentreren en te focussen.

B Complex Vitamines: Deze zijn tevens belangrijk in termen van concentratie en focus. Bijvoorbeeld, Vitamine B1 (thiamine) is belangrijk in hersenmodulatie en cognitieve ontwikkeling. Vitamine B9 behoudt hersenontwikkeling en geheugen in ouderen, en een gebrek aan Vitamine B6 kan mentale verwarring en slapeloosheid veroorzaken. De laatste, wanneer deze werkt in combinatie met vitamine B12, is betrokken in de vorming van sommige neurotransmitters.

Vitamine C: Is in grote hoeveelheden aanwezig in de hersenzenuwuiteinden, het bevordert het goed functioneren ervan. Het wordt vaak gebruikt in de behandeling van angst.

Vitamine D (Cholecalciferol): Deze vitamine is uniek. In aanvulling op de productie ervan door het lichaam verbonden aan blootstelling aan zonlicht, is het tevens een cruciaal prohormoon. Dat wil zeggen, het is essentieel voor de vorming en het functioneren van andere hormonen. Hoewel Portugal een Mediterraan land is, worden we niet altijd voldoende aan zonlicht blootgesteld om een goede hoeveelheid van deze vitamine te hebben, waardoor het een nuttig supplement is. De functie ervan bestaat uit de regulatie van calcium homeostase en botvorming en reabsorptie, via de interactie ervan met verschillende organen.

5-HTP (5-hydroxytryptofaan): Dit is een aminozuur die door het lichaam wordt geproduceerd die functies heeft die verbonden zijn aan de productie van serotonine, een belangrijke neurotransmitter die bijdraagt aan ons goede humeur en welzijn. Het kan tevens helpen om de slaap en het geheugen te verbeteren.

Essentiële vetzuren (omega-3 en omega-6): Omega-3 en 6 hebben fundamentele functies in het goed functioneren van de hersenen. Omega-3 is geassocieerd met het bestrijden van ontstekingen en, wanneer nodig, kan het helpen in het voorkomen van de aanvang van depressieve crises, of in ernstiger gevallen, dementie. Omega-6 is belangrijk in celvorming en -deling, en een tekort eraan wordt geassocieerd met situaties van beroerte.

Zink: Een tekort eraan kan leiden tot symptomen die zijn geassocieerd met depressie en angsten. Een onjuiste hoeveelheid ervan in het lichaam in combinatie met koper kan verschillende situaties van disbalans in de mentale gezondheid versterken. Een normale concentratie ervan in het lichaam helpt in het voorkomen van neurodegeneratieve ziekten, zoals Alzheimer.

Magnesium: Fundamenteel mineraal voor hersen- en spierfuncties. Het heeft preventieve functies van ritmestoornissen en het verlagen van de bloeddruk. Het is aangegeven voor het voorkomen van depressieve toestanden, migraines en tevens epilepsie. Extreem nuttig in het voorkomen van spierkrampen.

Probiotica: Het wordt geloofd dat de processen van neurale transmissie en neuro-ontsteking van de hersen-inwendige-as (een naam die wordt gebruikt om de relatie tussen het gastro-intestinale systeem en het centrale zenuwstelsel aan te duiden) gerelateerd kan zijn aan het leervermogen en het humeur. Deze processen zijn gereguleerd door de darm-microbioom, via bemiddeling via de nervus vagus, bacteriële metabolieten, en het immuunsysteem. Daardoor, wanneer onze darmbacteriën niet gezond zijn, en je met een geval van intestinale dysbiose wordt geconfronteerd, kan er wellicht meer vatbaarheid zijn voor de ontwikkeling van neurologische pathologieën en stemmingswisselingen zoals toegenomen angst.

Valeriana officinalis L: Dit is een plant die in de vorm van een voedingssupplement aangetroffen kan worden en die extreem nuttig is om milde toestanden van angsten en gespannenheid te behandelen. Daarnaast kan het helpen voor de slaap, het maakt deze vrediger en maakt een betere rust mogelijk, zonder dat je toevlucht hoeft te nemen tot chemische stoffen

Ginkgo Biloba: Dit voedingssupplement kan nuttig zijn in het voorkomen van verschillende aandoeningen van de functies van het centrale zenuwstelsel, namelijk: duizeligheid, tinnitus, hoofdpijn, vermoeidheid, geheugengebrek, moeite met concentreren en aandacht. Of zelfs in de symptomatische behandeling van hersenprestatiestoornissen veroorzaakt door dementie syndromen.

Wetend dat een groot deel van de wereldbevolking een onevenwichtige voeding heeft in termen van de consumptie van groenten en fruit, en dat deze voedingsbronnen leveranciers zijn van voedingsstoffen die een antioxidanten werking hebben tegen de werking van vrije radicalen, zijn de hier vermelde voedingssupplementen een gemakkelijk en veilig voordeel in jouw levering. Ze spelen een waardevolle rol wanneer we niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden van vitamines, mineralen of essentiële vetzuren uitsluitend via voeding kunnen krijgen.

Let op: claims met betrekking tot supplementen zijn toegestaan ​​door OMS: Mental health & COVID-19, Journal of Nutrition and Healthy Aging, Nutrition for Mental Health e Nutricion Clinica y Dietetica Hospitalaria

Comments

De informatie in dit artikel betreft alleen de mening van de auteur.

Over Silvia Coelho

Silvia Coelho
Licenciada em Dietética e Nutrição com especialização em Nutrição Desportiva, exerce a sua atividade laboral essencialmente em ginásios e centros de treino personalizado. Tem larga experiência no acompanhamento de atletas de elite e recreativos de todas as faixas etárias. Nome profissional e o n° da cédula: Sílvia Costa Coelho 3756N

Check Also

“Anti-stress” Voedsel

Momenteel wordt voedsel niet alleen gezien als een bron van energie, maar tevens als een ...

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *